4 четения

Ученолюбива баба на 91 години получи бакалавърска степен

Тайландката Кимбан Джинакул, която е на 91 години, доказа, че да получиш висше образование е възможно на всякаква възраст, стига да имаш желание, съобщава Асошиейтед прес.
След 10-годишно следване г-жа Джинакул получи дипломата си лично от тайландския крал Маха Ваджиралонгкорн. Тя взе бакалавърска степен от Открития университет Сукхотай Тхамматират в Банкок.
„Ако не учим, ако не четем, ако не знаем, няма да можем да общуваме и да разсъждаваме“, заяви доайенката на тайландските студенти. Тя специално благодари на тайландския монарх за вниманието, с което я е почел.
Килман е родом от провинция Лампанг. В детството си тя е посещавала едно от най-добрите училища в провинцията. Но семейството й се преместило Банкок, тя създала собствено семейство и родила пет деца и не й било до висше образование. Но когато децата и пораснали, тя решила да постъпи в университет. Така и направила, когато била на 82 години, но преустановила следването си след смъртта на една от дъщерите й. Но когато навършила 85 години, ученолюбивата жена отново постъпила в университета и този път успешно го завършила.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!