Българският посланик в Грузия посети Община Горна Оряховица

ПОСЛАНИКЪТ НА БЪЛГАРИЯ В ГРУЗИЯ ДЕСИСЛАВА ИВАНОВА ПОСЕТИ ГОРНА ОРЯХОВИЦА и сподели идеите си за разширяване на контактите между двете страни на среща със зам.-кметовете Йорданка Кушева и Николай Георгиев.

Десислава Иванова гостува на родния си край със съпруга си и използва възможността да представи пред ръководството на железничарския град визията си за популяризиране на страната ни в Грузия. Културен обмен, партньорство с грузински градове, контакти на бизнес равнище са сред предложенията на Десислава Иванова, която е начело на мисията ни в Грузия от миналата есен.

Само Черно море дели Грузия и България, но грузинците почти не ни познават. Въпреки това те са много добре настроени към нас. В техните представи България е обетовано място на запад с лъскави курорти. За тях ние сме мост към Европейския съюз и НАТО, към които те усилено се стремят, разказа на домакините си Десислава Иванова. Тя уточни, че тази и следващата година българското посолство в Грузия ще бъде точката за контакт между НАТО и кавказката република.

Истински бум в туризма се наблюдава в последните години, като 3-милионна Грузия миналата година е посрещнала 6 милиона туристи. Имаме много общи неща, имаме и какво да научим един от друг и моята цел е да дам възможност на повече грузинци да опознаят България, както и на повече българи да се докоснат до Грузия, увери Десислава Иванова.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.