11 четения

Загърбването на фруктозата ускорява метаболизма ни само след 8 дни

При промяната на хранителния ни режим и изключването от него на фруктозата това води до значително ускоряване на метаболизма на организма ни само след 8 дни, пише в. „Дейли мейл“.
Високо-фруктозният царевичен сироп присъства в 75 процента от пакетираните храни и в безалкохолните напитки. Той е по-евтин от захарта и с 20 процента по-сладък от нея. Поради тази причина съставката е широко използвана в хранителната промишленост. Но подсладителят действа доста коварно на нашето здраве. Той отключва онези механизми, които превръщат захарите в мазнини и те се натрупват в тялото, вместо да бъдат разградени.
Нашето тяло може да смъкне натрупаните кила, веднага след като бъде извадена фруктозата от менюто ни. Проф. Жан-Варк Шварц от университета Туро в Калифорния установи след проучването си, че загърбването на фруктозата може да пребори свръхтеглото, затлъстяването на черния дроб и диабета, без използването на лекарства. Оказва се, че фруктозата се превръща в мазнини 19 пъти по-бързо от глюкозата.
Глюкозата се метаболизира 20 процента в черния дроб и 80 процента през останалата част на тялото. При фруктозата, 90 процента от нея се метаболизира в черния дроб. Проф. Шварц провел опити с 40 деца, страдащи от затлъстяване и изключил фруктозата от менюто им. Само след 8 дни спаднал лошият им холестерол, кръвното налягане и нивото на кръвната захар. Затлъстяването на черния дроб се понижило с 22 процента по време на фруктозното ограничение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!