6 четения

Поставят нови съоръжения и ремонтират детските площадки в Дебелец

НОВИ СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ИГРА ЩЕ БЪДАТ МОНТИРАНИ НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА В ЦЕНТРАЛНИЯ ПАРК В ДЕБЕЛЕЦ. В момента там вървят дейности по освежаване на цялото пространство, в което играят децата от града, съобщи кметът на населеното място Снежана Първанова. Тя уточни, че средствата са от бюджета на кметството. Ремонтът и боядисването на уредите се извършват от служители на местната институция. Преди дни са били подменени счупени вследствие на вандализъм люлки и други елементи на останалите шест детски площадки в града.

Успоредно с това в Дебелец се извършват строително-монтажните дейности по проекта „Аз съм природа – утре започва от днес“ по програма ПУДООС на МОСВ. Той включва цялостна рехабилитация на съществуваща детска площадка в междублоково пространство в града и поставяне на нови и атрактивни съоръжения за игра на открито, съответстващи на наредбата за безопасност.

Близо 500 са малчуганите на възраст от 3 до 12 години в град Дебелец. Родените за 2016 г. деца са 39, от началото на годината до края на юли в Дебелец са проплакали 24 бебета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!