19 четения

Празник „Ваканция на село” събра деца и възрастни в Нацовци

ПРАЗНИК „ВАКАНЦИЯ НА СЕЛО” СЪБРА ДЕЦА, МАЙКИ, БАБИ И ДЯДОВЦИ В НАЦОВЦИ. 20 малчугани на възраст от 4 до 13 г. се забавляваха, като рисуваха, пяха и рецитираха. На темата за ваканцията беше посветен и конкурсът за рисунка на асфалт. Най-често по рисунките се вижда къщата на баба и дядо, животните в двора, полета, хълмове и деца, които играят и карат колелета, разказва кметският наместник Веселина Стойчева, която успя за пети път да организира празник за всички деца, които прекарват лятото си в Нацовци. Някои се връщат от далечни градове в България, а има и такива, които се прибират от чужбина, където живеят с родителите си.

Най-добрите малки художници получиха награди, осигурени от Съюза на пивоварите. Но подаръци имаше за всички деца, които дойдоха на празника, те си тръгнаха с помагала за училище.

След конкурса за рисунка на асфалт и литературно-музикалната програма, малчуганите изслушаха и лекция за правилата на движение по пътищата. Полицай от Килифарево показа на децата най-важните пътните знаци и всички заедно си припомниха как се пресича улица, на която има светофар. За да бъде по-достоверна беседата, Веселина Стойчева беше успяла да донесе истинска пътни знаци и светофар.

Празникът се проведе на първата асфалтирана по програмата „Местни инициативи” улица в историята на Нацовци. „Ние тук нямаме обществена сграда, пред която да правим такива празници. Затова превърнахме в традиция децата да се забавляват на тази улица, която асфалтирахме преди 7 г. От 2010-а всяка година участваме в програмата „Местни инициативи” и улиците ни вече на 90 % имат асфалт”, казва г-жа Стойчева.

Тази година тя пак е успяла да спечели 8500 лв., от които дори ще задели и за част от пътя в махалата Върлинка, която е част от кметство Големаните.

За да поздрави децата в Нацовци дойдоха изпълнителният директор на Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2000” Благовеста Факирова, както и изпълняващият длъжността кмет на Килифарево Клавдия Ненова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!