Футболен празник в Джулюница, „Епъл“ е тазгодишният първенец на малки врати

Отборът на „Епъл” спечели тазгодишното издание на вече традиционния футболен турнир в Джулюница. Два тима от селото домакин достигнаха до финала на надпреварата, която се проведе на спортната площадка на ОУ „П. Р. Славейков”. Пред 450 зрители „Епъл” пречупи с 2:1 „Кока кола”, като два гола за победителите вкара Мариян Генов. Бившият капитан на „Етър 1924“ се разписа в 5-ата и 29- ата минута, а в самия край Ангел Кабакчиев върна едно попадение. Получи се много равностоен и оспорван мач, на моменти прехвърчаха искри между състезателите, но съдията на двубоя Галин Караджов се справи с напечените ситуации с няколко жълти картона.

В срещата за третото място „Земеделец” (Джулюница) подчини „Зависимите” (В. Търново) с 3:0. Официални гости на награждаването и тържественото закриване на турнира бяха д-р Ивелина Гецова – кмет на община Лясковец, Даниела Арабаджиева – председател на Общински съвет Лясковец, Мариян Точев – кмет на с. Джулюница и Георги Велинов – дългогодишен председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Изненада на многобройната публика бяха музикални изпълнения на деветгодишната Мария Стефанова от Джулюница, която преди финала изпя акапелно химна на Република България и вдигна на крака зрителите.

Победителите от „Епъл” получиха купа, грамота и премия от 300 лева. Купи и парични премии от 200 и 100 лева имаше и за вторите и третите в крайното подреждане. За тимовете от челната тройка спонсорите бяха подготвили и напитки, а купите осигури Зоналният съвет на БФС.

Бяха раздадени и индивидуални награди плакети и грамоти за: най-малък състезател – Христо Кенарев на 11 години от отбора на „Ред девилс”; най-възрастен състезател – Николай Колев „Бай Кольо” от „Земеделец” ; най-коректен отбор – „Корадо България”. Специална награда за проспериращ млад футболист на името на дългогодишният учител и треньор „Богомил Йорданов” взе Стилиян Чолаков от „Кока кола”, който стана и голмайстор на турнира с 11 попадения. Най-добър вратар е Петко Иванов от „Земеделец” а най-полезен състезател- Мариян Генов от „Епъл”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *