51 четения

Полицията търси шофьор убиец, сгазил сирак от приюта на Христо Атанасов и избягал

22-годишният Йоан прегазен 4 пъти през нощта край отбивката за Леденик

22-годишен младеж е бил прегазен в неделя след полунощ от множество автомобили на главния път София –Варна близо до отбивката за Леденик. Трагедията вероятно е станала около полунощ, но сигнал на тел. 112 е подаден от преминаващи шофьори по-късно – в 1,40 часа. Йоан е бил сгазен на шосето от поне 4 коли, споделиха разследващи, потресени от пътната драма.

Останките на младия мъж, сред които са били открити личните му документи, са били прибрани от разследващите органи с помощта на огнеборци, извикани да осветяват местопроизшествието. Полицията работи по всички възможни версии, сред които и тази за самоубийство – възможно било мъжът да е легнал на пътя. Издирват се автомобили, които са минали по маршрута във времето, когато мъжът е бил прегазен. Водачът на първата кола, блъснала или прегазила човека в тъмното, не е реагирал и не е подал сигнал, сочат данните от разследването до момента. Преглеждат се записи от камери, по които може да се установи шофьорът убиец. По случая е назначена съдебномедицинска експертиза, която да установи дали жертвата е вървяла, или е била в легнало положение, когато е сгазена.

 

Христо Атанасов: „Самоубийството е абсурд,

Йоан ни беше като талисманче“

 

ОКАЗА СЕ, ЧЕ ЙОАН ЖИВЕЕ В ПРИЮТА НА ХРИСТО АТАНАСОВ В ЛЕДЕНИК. Той бил на 22 г., но приличал на 11-годишен, бил дребен и имал малки ръчички, с тъга разказа вчера благодетелят.

„Самоубийството е абсурд, Йоан ни беше като талисманче. Той бе толкова кротко дете и добричко. В неделя по светло ми каза, че има спестени 2 лева и отива в магазина в селото да си купи нещо. Аз правя един покрив на пристройка и съм доста зает тези дни. Вечерта проверих обитателите на къщата, които сега са 22 и видях, че Йоан го няма. Веднага се обадих на полицията да го пусна за издирване. През нощта към 3 часа отидох на бензиностанцията след обикаляне и питам какво е станало на магистралата. След това разбрах, че е убит моят Йоан”, сподели още вчера Христо Атанасов. После той бил извикан да разпознае останките от кървавата драма на пътя и успял да стори това по ръчичките на жертвата. Той няма логично обяснение какво е правил Йоан посред нощ по пътищата. Допуска, че е обикалял да търси отпадъци, както правел през деня. 22-годишният младеж е дошъл в приюта в Леденик през март 2017 г. от СУПЗ-то в Овча могила заедно с други двама младежи без дом. Бил от София и имал парализирана майка и баба, която преди четири дни дори му била пратила колет.

Нели СУКОВА

3 коментара за “Полицията търси шофьор убиец, сгазил сирак от приюта на Христо Атанасов и избягал

 • 14.08.2017 в 21:05
  Permalink

  Кой се самоубива на магистралата?

  Отговор
 • 14.08.2017 в 21:06
  Permalink

  Долу мафията и политическите убийства.

  Отговор
 • 15.08.2017 в 21:28
  Permalink

  Какъв политически умисъл има в този случай….?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!