132 четения

81-годишен почва лют съдебен спор с „паяка“, отказва да плати над 21 000 лв. за колата си

Търновецът Георги Братванов: „ Повече от година нямам превоз, жена ми е инвалид с тежка болест.“

 

ДА РАЗКАЖЕ ПОРЕДНАТА АБСУРДНА ИСТОРИЯ С ВДИГНАТА КОЛА ОТ служители на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ във В. Търново дойде в редакцията на „Борба“ Георги Братванов. Той е на 81 години, но сега започва люта съдебна битка с фирмата, чийто „паяк“ през май 2016 г. му вдига стария „Фолсваген голф“ пред блока на ул. „Ниш“, където живее. Колата е със стикери на инвалид за жена му, която има и тежка болест освен 95% от ТЕЛК.

СЛУЧКАТА СЕ РАЗИГРАВА НА 27 МАЙ, ГЕОРГИ УЧАСТВА В САНИРАНЕТО НА БЛОКА и ръководи работата, прекарва с колата си три торби цимент, които качва на четвъртия етаж, където живее. Пред очите на работниците от фирмата, през това време идва „паякът“ и му вдига колата. Работниците казват на чиновниците, че човекът живее тук и е спрял на строителната площадка, какъвто по това време е участъкът. Край него има забранителни знаци за паркиране, но скрити в храстите, а на колата има стикер за инвалид. Когато Братванов слиза на улицата, не намира колата си и на мястото няма никаква информация, че е взета от машината на общината. Той звъни на тел. 112 за кражба. После му се обаждат да му кажат, че голфът е на наказателния паркинг под Царевец. Минали са няколко дни и сумата е станала няколкостотин лева. Семейството отказва да плати и започва да пише жалби, защото смята, че е в правото си.

 

Констативен протокол – ден преди да се случи събитието?!

 

ЕДИН ОТ НАЙ-АБСУРДНИТЕ ДОКУМЕНТИ Е КОНСТАТИВНИЯТ ПРОТОКОЛ, изпратен до Георги Братванов след поредната му жалба. Той е с дата 26 май 2016 г. Колата на човека е била вдигната на 27 май. В документа, който е неистински, се описва действието на съответния инспектор от общинската служба за контрол, който всъщност няма право да вдига автомобили без полицията. В отговора към въпросния протокол се казва, че служителите били направили и снимков материал на процеса на репатриране на голфа на дядото.

„Не съм виждал никакъв снимков материал. Ходих веднъж на паркинга и веднъж в службата на тази фирма. Държаха се безобразно, казаха ми да си плащам първо, тогава щели да ми дават документи. Обясниха ми какви са им цените и до днешна дата им дължа над 21 000 лева. Започвам съдебно дело, досега чаках, чаках, но повече не мога”, заяви Георги Братванов.

Преди да намери адвокат, който да заведе гражданското дело, семейството е писало и до прокуратурата във В. Търново. Последвал е отказ от образуване на досъдебно производство, защото от ОДПГ били отговорили, че въпросната кола била вдигната провомерно.

„Обходих доста ведомства, но при кмета Панов дори не ме пуснаха да вляза. Жалбите ми бяха до него, но те ги прехвърлят на фирмата, която ми съсипва живота. Аз съм чешит и съм печелил доста съдебни битки, не се оставям и не се отказвам лесно, търся правдата докрай“, заяви още възрастният търновец.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

 

Георги Братванов с един от отговорите на общинското дружество

4 коментара за “81-годишен почва лют съдебен спор с „паяка“, отказва да плати над 21 000 лв. за колата си

 • 15.08.2017 в 14:12
  Permalink

  Наглец. Сам си противоречи в приказките. Явно деменцията не прощава.

  Отговор
 • 15.08.2017 в 14:28
  Permalink

  Бай Петре, ти да не си човекът-паяк? Тоест, дали не си ти вдигнал колата на човека? Тя деменцията не прощава на никого и на теб няма да прости, но това е поредният абсурд в униКално Търново.

  Отговор
 • 15.08.2017 в 15:53
  Permalink

  Грешката му е, че не е обжалвал в Административния съд веднага след получаването на протокола. Съвсем друг е въпроса, че като са му вдигнали автомобила без разпореждане на полицай и без да имат право, са извършили деяние по чл.206 от НК с цел извличане на материална облага и то деяние, което продължава във времето с определена умисъл.

  Отговор
 • 17.08.2017 в 16:00
  Permalink

  Успех ти желая в борбата за един по добър град .

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!