9 четения

Светла Йорданова втора при жените на Купа „Абритус“, Стилиан Ангелов е победител при 14-годишните

На второ място при жените в 24-тото издание на турнира за купа Абритус“ в Разград се класира Светла Йорданова. Надпреварата събра 74 състезатели от страната и чужбина, между които 2 гросмайстори, 7 международни майстори, 4 ФИДЕ майстори, както и шампиони на страната в различни възрасти. Турнирът бе на ускорена контрола 20 мин + 10 секунди на ход.

ШК „Етър“ се представи с четирима състезатели. Светла Йорданова завърши с 5 точки и е втора при жените, трета от шахматистите с ЕЛО 2200.

Особена радост донесе представянето на нашия млад състезател, 11-годишния Стилиан Ангелов. Той стана победител до 14 години и 25-и в генералното класиране. Неговият брат близнак Кристиан финишира с 2 точки. Също с толкова завърши и 8-годишната Стефани Бижева. Тя е държавна шампионка при момичетата и турнирът за нея бе част от подготовката й за Европейското първенство през септември в Румъния.

Както „Борба“ писа, носител на купа „Абритус“ стана Павел Димитров от ШК „Булмекс“ с 6 от 7 възможни точки. Неговият брат Радослав е трети с 5,5 т.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!