27 четения

Сечта на черници в Каранци се оказа санитарна, а не безогледна

ЗА БЕЗОГЛЕДНА СЕЧ НА ДЕСЕТКИ 50 – 60-ГОДИШНИ ЧЕРНИЦИ в Каранци алармира Албена Стефанова.

„Милея за това малко селце, в което съм прекарвала щастливо ваканциите си в детството, а сега отпуските си, наслаждавайки се на идилията и пасторалния пейзаж. За съжаление, от известно време нещата придобиха сиви краски с появата на циганско население в Каранци и последвалата нарастваща престъпност. Част от тези хора са и избиратели. Дали това е причината работниците към кметството да са от този етнос, не знам, но е обезпокояващо това, което се случва, и не ми допада онова, което чувам от постоянно живеещите в селото хора“, каза г-жа Стефанова. Тя била шокирана от факта, че пред къщата й също били изсечени короните на черниците, засадени от дедите й. По главната улица на селото видяла същата гледка и написала жалба до кмета на общината Георги Чакъров.

ПО СИГНАЛА НА АЛБЕНА СТЕФАНОВА ВЕЧЕ БИЛА ИЗВЪРШЕНА ПРОВЕРКА, заяви вчера кметицата на Каранци Денка Георгиева. Според нея не ставало въпрос за безогледна сеч, а за прочистване на болни дървета и на клони, които пречат на хората по главната улица. Чакало се становище и на еколог и лесовъд. В Каранци сега имало 27 деца, които играели край тези дървета и можело да станат неволна жертва на паднали дървета, заради това се наложило клоните да бъдат орязани, каза още кметицата. Според нея повечето собственици на имоти пък сами си орязвали дърветата пред портите, а сигналът на Албена Стефанова не бил обективен.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. А. СТЕФАНОВА

 

Черниците по главната улица на Каранци

 

3 коментара за “Сечта на черници в Каранци се оказа санитарна, а не безогледна

 • 16.08.2017 в 15:12
  Permalink

  Еколог и лесовъд, „след после“ !? Не трябваше ли преди да ги отрежат така грозно тия дървета(А знаете ли, че листата от черниците вече няколко поредни години се обират от цигани, защото се изкупуват като билка)Това, кое дърво да бъде отрязано кметицата ли го решава. Интересно ми е тези деца как играят на улицата, където се движат постоянно превозни средства, а сега и огромните тирове на Милков до бившия стопански двор. Това е най-важно ината и улица на селото.То голямо мислене и грижа за тия цигани. Как пък не помисли малко какво може да направи за местните хора. Как я избрахте тая бе хора !!?? Това ли е вашият кмет? Освен да чистят пред кметството какво друго правят тия работници. Това село не е мръднало ни на йота. Така си е замръзнало от години. Никаква инициатива. Ами размърдайте се малко бе г-жо Кмет. Допитайте се до жителите на това селце, все възрастни хора са, акъл ще ви дадат като не се сещате какво да правите. Пък и що да се напрягате…. Тя заплатата си върви.

  Отговор
  • 16.08.2017 в 22:48
   Permalink

   А кой друг ако не селският кмет решава дали едно дърво да бъде отрязано? Министър-председателят ли??

   Отговор
 • 16.08.2017 в 15:28
  Permalink

  Големи глупости говори тази „кметица“. Тя не организира хората от програмата за временна заетост до окосят тревата по улиците ще прави санитарна сеч на черниците. Това хубаво село в което съм прекарвала най- щастливите си и безгрижни ваканции го превърнаха на цигански катун. Всичко по улиците е в треви и храсти и дори
  има и непроходими улици от обрасли черници. Оправила всичко друго в селото че черниците са й проблема.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!