26 четения

Търси се наемател за туристическия дом „Трапезица” в старата столица

Никой не е готов да даде 10 хил. на месец

 

ВЕЧЕ ТРЕТА ГОДИНА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ТЪРСИ БЕЗУСПЕШНО НАЕМАТЕЛ НА ЕДИНСТВЕНИЯ ОБЩИНСКИ ХОТЕЛ. ТУРИСТИЧЕСКИЯТ ДОМ „ТРАПЕЗИЦА“ Е КУЛТОВ ОБЕКТ ОЩЕ ОТ СОЦА и има една от най-красивите гледки. Наемът на комплекса, към който има и търговски площи, е близо 10 хил. лв. на месец с ДДС. „Става дума за голяма и удобна база, която е с почти 6300 кв. метра разгъната площ. Имаше наемател, но за доста кратко. Сега търсим добър стопанин и ако не се намери такъв, има вариант да бъде предаден за експлоатация на нашето дружество „Царевград Търнов“, което оперира в сферата на туризма“, коментираха от кметството.

Около хотела в предишния кметски мандат се разигра истинска сага, а придобиването му от община Велико Търново бе след серия от дела. Случаят с хотела в централната част започва още от управлението на бившия областен управител Константин Дочев, който го актува на Българския туристически съюз.

СЛЕД ДЪЛГОГОДИШНИ СЪДЕБНИ БИТКИ, ЗА КОИТО „БОРБА” винаги информираше, общината успя да си прибере „трапезица” от едноименното туристическо дружество преди 7 години, а Върховният касационен съд им призна правото на собственост върху 96,51% идеални части от целия имот.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!