81 четения

34-годишна майка на три деца участва в модни проекти в Украйна и Русия

Икономист по професия, Даниела Курдова развива успешна кариера на фотомодел

 

МАЙКА НА ТРИ ДЕЦА И ИКОНОМИСТ ПО ПРОФЕСИЯ, 34-ГОДИШНАТА ДАНИЕЛА КУРДОВА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ЕДНА ГОДИНА развива активно кариера на фотомодел и статист.

Младата жена вече има няколко сериозни проекта зад гърба си, снимала е реклами със софийски агенции в България, Русия и Украйна, работи с перспективни фотографи като Явор Седянков и Мими Николова – Жужи и вече има идеи за нови проекти, въпреки че снимането всъщност й е хоби, а не дългосрочна перспектива. Даже с него се захванала малко на шега и съвсем неочаквано. Преди време си направила селфи, което по поръка на свои приятели качила в сайт, и не след дълго интересът към нея не закъснял. Последвали и първите ангажименти и Даниела заснела няколко фотосесии на различна тематика. Последният проект, в който участвала миналия месец, бил на тема „сватбен будоар“.

„Това далеч не означава снимки по бельо или булчинска рокля, макар че и двете облекла присъстват в сесията. Това е цялостно виждане на фотографа как жената се приготвя за един толкова емоционален и интимен момент, какъвто е сватбеният ден“, обяснява красивата търновка, която вече има и рекламни изяви като манекен на турска фирма за бански костюми. Дани казва, че обича да позира, въпреки че понякога това продължава по цели 6 – 7 часа. Седенето пред обектива не е лесно и освен че често е изпитание за психиката, със сигурност не е лесно и за тялото, тъй като се случва в една поза да те фотографират от 20 различни ъгъла и да се направят десетки, че и стотици кадри, докато се избери най-добрият.

„С една дума, мускулатурата трябва да е издръжлива“, обобщава Дани, която напоследък тренира сериозно с фитнес инструктор. Признава, че преди никога не се е занимавала със спорт, а е разчитала преди всичко на здравословно хранене, но ангажиментите й на модел изискват и усилия в тази насока.

Иначе семейството на търновката в началото било леко резервирано към новото й поприще, тъй като Дани има икономическо образование от Стопанския факултет на ВТУ, а преди това и от Икономическия техникум. Освен това има и солиден професионален опит, тъй като е минала през повечето нива на професията. Била е касиер, фактурист, ръководила е екип, управлявала е и софтуерна фирма. Впрочем с маркетинга е свързано и следващото й начинание, предложението за което дошло съвсем наскоро.

„Що се отнася до манекенството – то ми е хоби. Дори отказах няколко предложения за участие в сериали и конкурси за омъжени дами, защото условията не ме удовлетворяваха, но нищо не се знае за в бъдеще“, усмихва се майката на три деца. Дори голямата й дъщеря Даяна, която скоро ще стане на 15 години, я придружава често на снимки, но засега няма интерес към професията на манекен. Средната – Карина, е на 13 години, а малкият син Давид е на 5,5 години. Дани се стреми да ги възпитава на здравословен и природосъобразен живот. Освен че тя и съпругът й често ходят на фитнес, цялата фамилия обича да кара заедно колело.

Елена ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!