19 четения

„Перат“ пешеходните пътеки във Велико Търново

Започна „изпирането“ на пешеходните пътеки във Велико Търново след публикацията в „Борба“, че зебрите и маркировката в града не личат броени дни след полагането им. От общината контрираха, че причината за това са некачествените гуми и маслата, които колите разнасят, както и полепналия по колелата асфалт, размекнат от горещините. „След като завали или се измият пътеките, пак личат“, обясниха от кметството и го доказаха практически. С вода и препарат екип на сметопочистващата фирма „Нелсен чистота“ започнаха да обливат с водни струи и препарати очертанията, за да се виждат отново. Експерименталното „пране“ бе по ул. „Никола Габровски“, но заради видимия ефект от него то ще обхване постепенно целия град.

Сн. Анета ДИМИТРОВА

3 коментара за “„Перат“ пешеходните пътеки във Велико Търново

 • 17.08.2017 в 16:23
  Permalink

  Централните улици в Пловдив се мият всяка божа сутрин, а не като тук един път за празника на града през март. А пешеходната зона се мие с препарат, който ухае на цветя. За това и всички пешеходни пътеки там са добре видими. Само като си помисля, че се конкурирахме с тях за столица на културата и ме хваща срам.

  Отговор
 • 17.08.2017 в 16:25
  Permalink

  Има ли друг случай на такова изпиране на зебри в други градове-мисля НЕ.Пълен АБСУРД. По добре да обменят опит с колегите си от град Бургас .Там зебрите не ги мият и са перфектни .Може би ползват качествени бои от реномирани фирми и не ги разреждат,a гумите са еднакви за всички градове

  Отговор
 • 18.08.2017 в 0:35
  Permalink

  Да бяха нарисували първо пешеходните пътеки по новия асфалт на главната, а не паркоместата , за да изкарват пари от тях.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!