6 четения

Данъчни патрули обходили 322 обекта за месец

Екипите са облечени със сини жилетки, граждани могат да ги спират и да им сигнализират за нередности

 

ОТЛИЧНА ЕФЕКТИВНОСТ ПОКАЗВА ЕКИПЪТ НА ТЕРИТОРИАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ НА НАП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ДАНЪЧНИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ПОЧТИ МЕСЕЦ С АКТИВНИТЕ КОНТРОЛНИ ДЕЙСТВИЯ на търговските обекти в старата столица. До момента от данъчни патрули са посетени 322 магазина, заведения и други видове търговски обекти в града, като на следващ етап ще се проверяват и търговски обекти в Горна Оряховица и близките градове. Патрули от двама инспектори от различни отдели на агенцията, облечени в разпознаваеми сини жилетки, обхождат обекти за търговия на дребно, питейни и заведения за хранене и места за настаняване по предварително зададен маршрут. С превантивна цел те раздават уведомителни писма, с които се акцентира върху задължението на търговците за отчитане на всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство. Извършват скрити и явни наблюдения за спазването на данъчното законодателство. Фирмите се уведомяват какви биха били последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби.

ДВОЙКИТЕ ДАНЪЧНИ СЛУЖИТЕЛИ ПАТРУЛИРАТ ПО ДВЕ СЕДМИЦИ, СЛЕД КОЕТО БИВАТ СМЕНЕНИ ОТ СВОИ КОЛЕГИ. До момента 9 данъчни двойки са патрулирали по улиците на старата столица. Кампанията е безсрочна.

Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи данъчните ще извършат незабавна проверка на сигнала и при необходимост ще съставят протокол и акт за установяване на административно нарушение. Налаганата имуществена санкция за лице, което не издаде фискален бон при извършване на продажба, е в размер до 2000 лв. при първо нарушение. Глобата при повторно нарушение е до 4000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!