13 четения

Петцифрена сума дължи на „Локомотив“ габонският национал Юлис Ндонг

Габонският национал Юлис Ндонг изригна в интернет как „Локомотив” му е провалил трансфера в „Левски” миналата зима, че си е уредил отношенията с горнооряховския клуб и вече е свободен агент, очакващ оферти. Само че, оказва се, ОФК „Локомотив” още не знае за уредените взаимоотношения с иначе талантливия футболист.

„С Ндонг имаме споразумение, че трябва да откупи правата си. Според това споразумение в началото на август той трябваше да направи първата вноска, но досега няма постъпил нито лев, заявиха от клуба. Той е уволнен дисциплинарно заради неявяване на тренировки, а срещу него има заведен иск във ФИФА и правата му са блокирани. На този етап Ндонг не може да играе никъде и твърденията, че е уредил нещата с „Локомотив”, са спекулация“, коментираха още от клубното ръководство.

Сумата, срещу която Ндонг може да откупи правата си, е петцифрена, доста сериозна за стандартите на клуб от нивото на „Локомотив”. Без да бъдат удовлетворени нашите изисквания и преди да е минало делото, футболистът не може да играе, категорични са футболните шефове.

Французинът с габонско потекло дойде в „Локомотив” преди година и бързо се наложи като един от водещите футболисти на играещия тогава в Първа лига отбор. Добрите му изяви бяха забелязани и от селекционерите на националния отбор на Габон и Юлис записа няколко участия в международни срещи. След изпадането на „Локомотив” от Първа лига той пожела да напусне отбора, въпреки че договорът му не е изтекъл. Принципно бе постигнато разбирателство между играча и клуба, че ще си тръгне, ако бъде трансфериран или ако си откупи правата, както направиха други играчи. Габонецът обаче изчезна и преди месец бе дисциплинарно уволнен. Срещу него бе пусната жалба във ФИФА. Както и срещу още 4 – 5 звезди от стария „Локомотив”. Делата обаче още не са тръгнали по същество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!