3 четения

Global Village среща търновци с културите на пет държави

Петима доброволци от различни държави ще запознаят жителите и гостите на Велико Търново със своите култури по време на традиционното събитие Global Village. Инициативата е организирана от АИЕСЕК – Велико Търново, и ще се проведе на 19 август от 16.00 часа около Паметника на Асеневци. Доброволците, които ще участват в срещата, са от Индия, Италия, Полша, Китай и Гърция. Те ще представят традиционна храна, музика и танци, характерни за техните страни. Събитието се провежда всяко лято от седем години.

Доброволците са в старата столица от началото на юли и са включени в летния проект на АИЕСЕК „Опознай Велико Търново”, който цели да популяризира туризма в града и околностите. Стажантите заснемат различни клипове и кадри от местата, които посещават, и ги разпространяват в социалната мрежа. Паралелно с проекта тече и фотоконкурс.

Global Village се провежда в партньорство с Община Велико Търново, Младежкия дом и проект „Арт лято”. АИЕСЕК във Велико Търново съществува от 18 години и се занимава с развиването на лидерския потенциал на младите хора между 16- и 29-годишна възраст.

 

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!