Времето във вторник: Плавно покачване на температурите, във вторник все още свежо и прохладно

През нощта ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. За района на В. Търново се очаква минимална температура 15 гр. Преди обяд ще има значителна облачност и на места ще превалява дъжд. След обяд валежите ще спират и облачността от запад на изток ще намалее. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад с тенденция късно след обяд и вечерта да отслабне. Максималните температури ще бъдат между 20 и 23. За В. Търново максимална температура 22 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.3 гр. през 2006 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.1 през 1911 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 32 минути и ще залезе в 20 часа и 08 минути. Фаза на Луната: новолуние.

В сряда ще има променлива облачност и ще духа слаб вятър от западната четвърт. От четвъртък до неделя ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от източната четвърт, на моменти ще бъде почти тихо. В понеделник ще има променлива облачност и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. През целия период температурите плавно ще се повишават и към края на периода ще бъдат около средните за сезона. В началото на периода – вторник и сряда, минималните ще бъдат между 13 и 18, максималните температури ще бъдат между 20 и 25, в крайните северозападни райони на Северна България до 29. Към края на периода минималните температури ще бъдат между 17 и 20, максималните температури ще бъдат между 31 и 34.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник ще има значителна облачност с временни разкъсвания. На места, над централните части на планината, ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. В сряда ще има променлива облачност и ще духа умерен до силен вятър от северозапад. От четвъртък до неделя ще преобладава време с незначителна до променлива облачност и слаб до умерен вятър от северната четвърт. В понеделник ще има променлива до значителна облачност и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м плавно ще се повишават от около 18 в началото на периода до около 24 в края на периода. На 2000 м температурите през целия период ще бъдат с около 6 – 7 по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *