92 четения

Огнеборец взе булката си с… пожарна кола

Красимир Станков от Полски Тръмбеш изненада любимата си Йорданка в горнооряховския кв. „Пролет”

 

ОГНЕБОРЕЦ ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ВЗЕ БУЛКАТА СИ ОТ ГОРНООРЯХОВСКИЯ КВАРТАЛ „ПРОЛЕТ” С пожарния автомобил на общината и я закара за бракосъчетанието в Арбанаси. 31-годишният Красимир Станков и любимата му Йорданка са събрали очите на съкварталци и сватбари с необичайното возило по-миналата събота. Изненадата е била подготвена и разрешена от кмета на Полски Тръмбеш Георги Чакъров, чиято собственост е пожарната. Преди това булката е била „открадната” по-традиционен начин от шестия етаж на блока, в който живее, а долу я е чакала окичената пожарна.

МЛАДОЖЕНЕЦЪТ Е ОТВОРИЛ ВРАТАТА НА ПРЕВОЗА НА ЙОРДАНКА, а зад волана е бил колегата Тодор Тодоров. На гражданския брак в елитно заведение в Арбанаси са присъствали над 100 души и естествено, началници и колеги от пожарната команда. Двамата млади живеят в Полски Тръмбеш. Булката е застрахователен брокер и се познават с Краси от три години. Той пък съвсем скоро ще стане офицер от МВР, защото завършва полицейската академия.

„Реших да направя нещо по-различно и да взема жена си с пожарна кола. Беше много хубаво и гостите бяха наистина впечатлени. Засега нямаме църковен брак, но може и това да стане. Със сигурност оставаме на живеем в моя роден град Полски Тръмбеш”, сподели младоженецът.

МЛАДШИ ИНСПЕКТОР КРАСИМИР СТАНКОВ Е ЕДИН ОТ ДВАМАТА ГЕРОИ от Страхилово, които спасиха селото от взрив на газстанция и не позволиха да се превърне във второ Хитрино. За постъпката Станков и мл. експерт Даниел Георгиев бяха наградени от шефа на Националната пожарна и от общината в Полски Тръмбеш. Случаят е от 11 март 2017 г., когато в 14.17 ч. в пожарната в Полски Тръмбеш постъпва съобщение за изтичане на пропан-бутан от резервоар на газстанция в Страхилово. Даниел Георгиев – началник на дежурната смяна, и Красимир Станков – водач, пристигат своевременно на местопроизшествието. След като се установява, че трябва да се спре изтичането на газ от главния спирателен кран към цистерната, двамата в топлозащитно облекло и с риск за живота и здравето си влизат в загазованата зона и спират изтичането на газ, а с това и възможността за експлозия.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

2 коментара за “Огнеборец взе булката си с… пожарна кола

 • 22.08.2017 в 14:16
  Permalink

  От теб няма да стане офицер в МВР по две причини драги ми Красимире:
  1.Такива там няма от май 2006 г.
  2.Защото никой разумен пожарникар не би следвало да си позволява да отклонява от дежурство скъпоструваща техника, за да си прави развлечения с нея.
  Ти си срам за професията.
  Хайде със здраве!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!