Стадо говеда става тема на сесия на Великотърновския общински съвет

Фолкгрупа от Ветринци разучава кавър на „Нема такава държава“, от кмета Панов зависи дали ще я изпеят

СТАДО ГОВЕДА СТАВА ТЕМА НА ЗАСЕДАНИЕ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, СЛЕД КАТО СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИН ОТ НАЙ-СЕРИОЗНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ВЕТРИНЦИ. За ужас на местното население, 500-килограмовите добичета, собственост на тамошен животновъд, вилнеели безпрепятствено из селото и даже поругавали на няколко пъти гробищния парк и разбивали порти и огради на ветринчани. Многократно до кметския наместник и до кмета на Велико Търново Даниел Панов са пращани жалби и сигнали за случващото се, но реакция не последвала. Тогава хората потърсили общинския съветник и бивш народен представител Стоян Витанов, който вчера внесе специално питане по темата до Даниел Панов. Мерките срещу стадото и очакваните наказания пък стават част от дневния ред на предстоящата сесия.

„ЗА ФЕСТИВАЛА „ВЕТРИНЦИ ПЕЕ“ МЕСТНАТА ФОЛКЛОРНА ГРУПА РЕПЕТИРА КАВЪР ВЕРСИЯ НА ПЕСЕНТА НА ШОУМЕНА ТРИФОНОВ „НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА“. От реакцията на г-н Панов зависи дали ще я изпеят пред всички“, коментира Стоян Витанов.

Наред с ветринчани и той не крие гнева си срещу самоуправството на самозабравил се животновъд и пасивното съзерцание на местната власт. Хората са категорични, че лятото на 2017 г. се превърна в кошмар за жителите и гостите на селото. Не от битовата престъпност, както е на стотици други места в България, а от стадо говеда, което месеци безпризорно вилнее в селото, околностите, нивите, частните имоти и селските дворове. Поляните, където през ваканцията играят децата, са оцвъкани с говежди тор, а врати и огради не са препятствие за 500-килограмовите животни, негодуват във Ветринци. „Хората пропищяли и се превърнали в нощни пастири и пазачи на имотите си. Бе „овършан“ един от масивите на местния арендатор, незаконно е оградена за пасище общинска и частна собственост с бутафорен електронен пастир. Повече от два месеца, вместо да бъдат защитени хората с всички лостове на властта, е налице бездействие“, обобщава Витанов.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.