62 четения

Главната търновска улица „Васил Левски“ с нова маркировка

Продължава полагането на нова пътна маркировка по главната улица „Васил Левски“ във Велико Търново, която бе цялостно преасфалтирана в началото на месеца. След оформянето на паркоместата и пиацата на таксиметровите автомобили от днес служители на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“ разчертават пешеходните пътеки.

Използваната пластична боя е по-плътна и трайна, а според изискванията на материала нанасянето й се извършва ръчно. През следващите дни предстои разчертаването и на осевите линии по пътното платно.

Комисия ще огледа състоянието на пешеходните пътеки и на пътните знаци край училищата, детските градини и детските ясли. Мярката е превантивна и е предвид наближаващото начало на новата учебна година. Където е необходимо, хоризонталната напречна маркировка ще бъде освежена.

Сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ

3 коментара за “Главната търновска улица „Васил Левски“ с нова маркировка

 • 22.08.2017 в 16:53
  Permalink

  Точно пътеката на снимката вече е започнала да почернява. Причината не е в нискокачествените гуми на колите, а в нискокачествения асфалт и мръсотията, които полепват по гумите и остават върху бялата боя.

  Отговор
 • 23.08.2017 в 10:32
  Permalink

  Интересно ми е кога ще се отремонтират разкривените тротоари пред кметството и театъра и кога ще се оправят стъпалата пред паметника Майка България???

  Отговор
 • 23.08.2017 в 12:30
  Permalink

  Голяма новина … няма що!! И не е с „нова маркировка“, а с подновена…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!