56 четения

Емотиконите от смартфона на тийнейджър са герои на анимацията „Емоджи – филмът“

Емотиконите от смартфона на тийнейджър са герои на анимацията „Емоджи – филмът“ на Тони Леондис. Ралица Паскалева, Станислав Койчев – Стан, Георги Стоянов, Стефани Петкова, Албена Михова, Николай Петров, Стефан Стефанов, Лина Шишкова и Денислав Димитров озвучават продукцията, която излиза по нашите екрани от 18 август, съобщават разпространителите.
В приложението за съобщения е „скрит“ Текстополис – оживен град, където емотиконите съжителстват. Те се будят сутрин, отиват на работа и всеки има специална роля. Изразяват само по една емоция.
Изключение е Джийн – роден без филтър и разцъфващ в най-различни експресии. Решен да стане „нормален“ – като всички останали, той се възползва от помощта на най-добрия си приятел Дай 5 и на хакерката Терабайт. Тримата потеглят на епично „прило-ключение“ през приложенията на телефона, всяко със собствения си забавен свят, за да открият Кода, който „ще поправи“ Джийн. Когато ненадейно телефонът е заплашен от по-голяма опасност, съдбата на всички емотикони зависи от тримата приятели – те трябва да спасят света си, преди да бъде изтрит завинаги.
„В света на емотиконите, които изразяват само една емоция, появата на емотикон, умеещ всякакви, е като потенциална заплаха. Подобно е и в нашия свят – ако си различен, се превръщаш в заплаха според някои хора“, коментира Тони Леондис.
По думите му Джийн преминава през няколко фази – в началото има съмнения в самия себе си, след това трябва да се приеме какъвто е и накрая е горд, че е различен – нещо много важно, особено в наши дни.
Джийн има чувството, че нещо не му е наред и трябва да се поправи. Когато поема на пътешествието обаче, разбира, че не е развален, а това, че е различен, го прави по-силен. Това е най-голямата метафора във филма и е универсално правило, отбелязват от екипа.
Според авторите предизвикателствата пред Джийн и Алекс си приличат. Едно момче се опитва да се разбере с едно момиче, но не знае как да изрази най-точно емоциите си. Джийн притежава всички тези емоции, но му казват, че трябва да ги потиска, и той също не знае какво да направи.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!