8 четения

НАП засече 10 търговци без касови апарати

10 търговци са засечени да работят без касови апарати след направените проверки на НАП – Велико Търново. Най-често търговците, които са в нарушение, продават стоките си на сергии. Още трима са хванати, че не издават касови бележки за извършените продажби.

През последния месец инспектори от НАП Велико Търново засилиха контрола по спазването на данъчно-осигурителното законодателство във Великотърновска област по време на масови прояви на открито – фестивали, концерти, изложения, празници и др. На нарушителите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

На територията на великотърновската териториална дирекция, която обхваща седемте области от В. Търново до Видин, данъчните са извършили 118 проверки и са съставили на търговци 78 акта за административно нарушение, от които 62 акта са за липса на фискално устройство, а за неиздаден фискален бон – пет.

Календарът на културните и спортни събития се наблюдава от служителите на приходната администрация, като проверките са насочени главно към издаването на касови бележки и отчитането на оборотите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!