58 четения

60 деца в Килифарево ще рисуват акварели и калиграфия в Академията за изкуства с Иван Додов

60 ДЕЦА НА ВЪЗРАСТ ОТ 5 ДО 15 ГОДИНИ УЧАСТВАТ В ТАЗГОДИШНАТА АКАДЕМИЯ ЗА ИЗКУСТВА. Тя е седмата поред, в която малчуганите ще се учат да рисуват акварели под ръководството на акварелиста Иван Додов. Първото занимание вчера започна с импровизирана изложба на картини, които самият Иван Додов е рисувал. За първи път тази година по-големите деца ще се занимават с калиграфия под ръководството на специалиста по калиграфия, шрифт и типография д-р Живко Станкулов. Проектът е съвместен между кметството в Килифарево и Съюза на печатарската индустрия в България. Специално за занятията по калиграфия в града ще пристигнат шефът на печатарите и главният редактор на сп. „Печатар“.

Заключителната изложба на всички малки художници е на 26 август в Младежкия дом в Килифарево.

С уроците по рисуване вчера започна и празничната седмица, посветена на празника на града. В четвъртък от 18 часа в галерия „Янко Маринов“ ще бъде открита изложба с карикатури и шаржове от Дома на хумора и шегата в Габрово. Експозицията показва карикатури на Борис Димовски и цикъла „Габровски сметки“.

На 25 август в 20 часа на площада в Килифарево започва концертът на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на България. На следващия ден, в събота, е детският турнир по футбол за купата на кмета. В събота започва и Третият национален конкурс за хумористичен фолклор „Усукано по Килифарски“. Вечерта в 19:30 часа е концертът „Килифарево празнува“. В програмата участва духовият оркестър на Община В. Търново и фолклорната изпълнителка Ана Борисова. По традиция празничният ден завършва с илюминации.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!