43 четения

Военният университет обяви допълнителен прием

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА НЕЗАЕТИТЕ МЕСТА ЗА КУРСАНТИ ОБЯВИ НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕНЕН УНИВЕРСИТЕТ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. 98 са свободните места в специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”, в която има 11 специализации.

Най-много са местата в „Полева артилерия”, където могат да се запишат още 24 първокурсници. 14 са незаетите бройки в „Артилерийско и зенитно въоръжение, оптика и бойни припаси”, 12 места има в „Противовъздушна отбрана на войските”, 11 във „Военни комуникации и информационни системи”, 8 в „Зенитно-ракетни войски”.

Кандидатите могат да подадат документите си от 4 до 8 септември, а изпитите ще са в периода 11 – 15 септември. Таксата за първия конкурсен изпит е 30 лева, за всеки следващ по 20 лева. Комплектът кандидатстудентски документи струва 10 лева.

175 МЛАДЕЖИ БЯХА ПРИЕТИ ПРИ ПЪРВОТО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВУЗА, КОЙТО ПОЛУЧИ 272 МЕСТА ПО ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА. Въпреки повишения интерес към професията на военния и рекордния брой кандидати тази година – 480 момчета и момичета, вузът не успя да си попълни местата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!