41 четения

Световна шампионка участва на купа „Маринополци” в Павликени, Нюргюл Салимова завърши първа при жените

На 20 август в Павликени се проведе второ издание на шахматен турнир за купа „Маринополци”. Съорганизатори бяха Община Павликени и шахматен клуб „Асеневци” в лицето на Цвета Галунова и Даян Нинов. Само за една година насам това е третият голям турнир по шах, който се организира в Павликени. В съзтезанието взеха участие 98 състезатели от над 20 клуба от цялата страна и чужбина. Павликени бе домакин на гости от Румъния, Сърбия, Турция, Италия и България. Събитието се проведе под патронажа на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов. Специален гост на турнира бе световната шампионка за момичета до 12 г. и действаща шампионка на България за жени за 2017 г. Нюргюл Салимова.

Шампионската купа този път отиде при мс Тома Киряков от Добрич, който събра 6 от 7 възможни точки. На второ място със същия точков актив, но малко по-лоши показатели, се нареди мс Христо Ивелинов от Варна, а третото място остана на мм Йордан Иванов от Габрово.

В групата за деца до 8 години победиха Данаил Попзафиров и Галя Динкова. До 10 години първи са Александър Каров и Нора Рашева, до 12 години – Антоан Иванов и Ева Русева, до 14 години – Николай Чолаков и Ева Русева.

Най-добре от школата на „Асеневци” в Павликени се представиха Денислав Христов, Трифон Александров, Николай Димитров, Димитър Йорданов и Петко Петков, а от тази във В. Търново се отличиха Радост Радкова, Александър Узунов и Веселин Маринов.

Наградата за жена отиде при световната шампионка Нюргюл Салимова. Първи сред ветеранте е мм Петър Орев. От чужденците най-добре се представи Антонио Руса от Румъния.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!