18 четения

Вандали рушат парковете и детските площадки във В. Търново

ЗАЧЕСТЯВАТ ВАНДАЛСКИТЕ ПРОЯВИ В ПАРКОВЕТЕ И НА ДЕТСКИТЕ ПЛОЩАДКИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. За това алармира Мирослава Цонева – началник-отдел „Околна среда“ в местната администрация. Едни от последните посегателства бяха върху чешмата в парк „Акация” и поливните системи в кварталите „Бузлуджа” и „Зона В”. Същото се случва и с кошчетата за отпадъци и пейките, които често стават обект на вандалите. Ежедневно за проявите на агресия алармират граждани, публикувайки снимки и клипове с последствията и нанесените щети в социалната мрежа.

Проявите на вандализъм са концентрирани основно в кварталите във Велико Търново, тъй като в парковете и площадките в централната градска част има охрана и видеонаблюдение, уточниха от общината. На този етап местната администрация няма нужния ресурс да създаде подобни условия навсякъде и разчитат на съдействието на гражданите да сигнализират при подобни проблеми. Междувременно от общината се опитват да реагират бързо и да поправят щетите.

„В момента текат ремонтни дейности на всички детски площадки, в които има изпочупени съоръжения. Освен ремонт на щетите тече и изграждане на нови детски площадки в детска ясла „Мечо Пух” и детска градина „Соня”, предстоят още подобни инициативи и в други детски заведения, които се надяваме да приключат до края на годината“, допълни Мирослава Цонева.

В. ВАЛЕНТИНОВА

 

4 коментара за “Вандали рушат парковете и детските площадки във В. Търново

 • 24.08.2017 в 13:14
  Permalink

  Е нали не трябва да нарушаваме правата на вандалите да рушат?
  Затова имат зелена светлина да правят квото си искат 🙂

  Отговор
 • 24.08.2017 в 13:51
  Permalink

  Това най- много ме дразни плачат , че сме бедни и нищо няма в България , а посягат на всичко хубаво което се прави за тях. Що за нация сме . Училищата не правят нужното за да възпитават добри хора. Само насилие, негативизъм, омраза , завист и мързел. Боже помогни.

  Отговор
 • 24.08.2017 в 16:29
  Permalink

  ето затова не заслужаваме нищо да се прави.
  Ревем като луди, че държавата нищо не прави, а когато се прави нещо НИЕ го чупим, не ни е виновен никои само ние сме си виновни да сме на това дередже.

  Отговор
 • 24.08.2017 в 21:29
  Permalink

  Докато не строшат ръцете на някой от тия дето само чупят, няма да се оправи !!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!