Въвеждат сериозни мерки за сигурност за мача на „Етър ВТ” с пловдивския „Ботев”

„Виолетовите” очакват сериозна подкрепа на стадион „Ивайло”

 

Над 130 полицаи ще охраняват зоната около стадион „Ивайло“ преди, по време и след петъчния мач с „Ботев“ (Пловдив). Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха заместник-кметът на Велико Търново и председател на Управителния съвет на „Етър“ проф. Георги Камарашев, директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, представители на регионалните дирекции на полицията и пожарната и на частна охранителна фирма. За реда и сигурността вътре в стадиона ще се грижат около 50 охранители от фирма „Делта гард“.

По време на срещата бе обсъден планът за охрана на мача, който е от 18:00 часа. В деня на срещата подстъпите към спортен комплекс „Ивайло“ ще бъдат затворени за движение заедно с площада и паркинга пред северните входове на стадиона. Целта е очакваните около 400 привърженици на гостуващия отбор да бъдат отделени от великотърновските футболни фенове.

По искане на футболен клуб „Етър ВТ“ билетите ще се продават на цена от 8 лева. По предложение на Община Велико Търново са въведени намаления заученици, студенти, курсанти, кадети и пенсионери над 60- годишна възраст, като за тях входът ще струва 4 лева. Децата до 7-годишна възраст влизат безплатно, при условие, че са с придружител.

С влизането си в елита ФК „Етър ВТ” предлага вече и нова услуга на своите привърженици, които посещават мачовете, съобщиха от великотърновския клуб. На две места вътре на трибуните на стадион „Ивайло” има обособени бюфети, от които всеки може да си купи вода, студен чай, ядки и други продукти по време на мачовете. Идеята е със средствата да се подпомага детско-юношеската школа. Така например за мача в Дупница с „Марек“, спечелен с 3:0, юношите пътуваха предния ден и нощуваха в града домакин, като финансирането бе по тази линия.

Заради това от клуба уточняват, че за предстоящия мач на етърци срещу „Ботев” (Пловдив) на входовете при влизане няма да бъдат допускани зрители с бутилки минерална вода и бира.

One thought on “Въвеждат сериозни мерки за сигурност за мача на „Етър ВТ” с пловдивския „Ботев”

  • 24.08.2017 в 14:59
    Permalink

    Значи, до колкото съм разбрал нямам право да внасям вода от вън, а трябва да си купя от вътре. Не е проблем да си купя вода от вътре, но по този начин изглежда, че рекетират хората да спонсорират школата на отбора. По-добре да кажат, че който иска да помага може да си я купи от вътре, а не да принуждават хората!!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.