64 четения

Горнооряховско училище спечели 102 000 евро по международен проект

БЛИЗО 102 000 ЕВРО ПОЛУЧИ СУ „ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА, ЗА ДА РАБОТИ ПО МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ. Гимназията в железничарския град е координатор по проекта на „Еразъм +“ и ще си партнира с учебни заведения в Испания, Португалия, Полша и Турция.

Ще бъде изложба на плакати против насилието, филми, които децата сами ще изработват, ще пишат сценарии, стихове и разкази по темата, ще правят брошури, постери и интервюта със свои съученици, родители и учители, с граждани и представители на общината.

Проектът, който продължава две години, трябва да приключи с изработването на сборник със съвети „Как да предотвратим насилието над децата със специални образователни потребности в училище“. В писането на наръчника ще се включат всички партньори. Специално за учителите ще бъде организиран уъркшоп на тема „Насилието и неговите психологически и социални аспекти“.

Най-голямото събитие в проекта е фестивалът „Училище без насилие“. Фестът ще събере всички участници в проекта в Испания – страната, която ще домакинства представителната изява, която е предвидена да се случи в самия край на проекта.

Един коментар за “Горнооряховско училище спечели 102 000 евро по международен проект

  • 25.08.2017 в 8:32
    Permalink

    Хубаво е това, че се е намерил някакъв начин да се усвояват европейски пари, още по-хубаво е, че ще се пътува до различни дестинации и страни като Испания и Португалия..Със сигурност колегите са се постарали да убедят своите европейски партньори в полезността и навременността на този проект…Още по- сигурно е, че същите тези европейци нямат и най-малка представа за сложността и „задънената улица“, в която попадна нашето образование и респективно онази част от него, свързана с възпитателния процес, отношенията родители–ученици, отношението на обществото към учителския труд…и ред такива проблеми. Ще се радвам на положителни резултати след края на проекта, ще следя внимателно неговото практическо приложение, надявам се да се измислят и по-креативни методи и начини за справяне с агресията и насилието от тези, които са изброени в статията….Успех, колеги в начинанието…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!