18 четения

До понеделник дневните температури плавно ще се покачват, сутрините остават доста прохладни

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13. За района на В. Търново се очаква минимална температура 11 гр. През деня ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 29 и 32. За В. Търново максимална температура 30 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 42.8 гр. през 2012 г., а най-ниската измерена минимална температура е 8.5 през 1976 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 35 минути и ще залезе в 20 часа и 04 минути. Фаза на Луната: три денонощия след новолуние.

До понеделник ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от източната четвърт, на моменти ще бъде почти тихо. Във вторник ще има променлива облачност и след обяд на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. В сряда и четвъртък ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. До понеделник температурите плавно ще се повишават. В петък и събота минималните ще бъдат между 12 и 15, максималните ще бъдат между 29 и 32. В понеделник минималните температури ще бъдат между 17 и 20, максималните температури ще бъдат между 32 и 35. До края на периода – четвъртък, температурите ще се задържат почти без промяна около стойностите от понеделник.

Над западните и централни части на Стара планина от петък до понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Във вторник ще има променлива до значителна облачност и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север. В сряда и четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури  на 1200 м от петък до понеделник плавно ще се повишават от около 21 в петък, до около 24 в понеделник. От вторник до четвъртък температурите ще се задържат почти без промяна около стойностите от понеделник. На 2000 м температурите през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *