51 четения

Започна операция „такси“, 20 глоби вече наложени в Павликени

59-годишен от Върбовка с присъди спипан да кара пътници незаконно

 

ЛЮТИ ПРОВЕРКИ ОТ НЯКОЛКО ИНСТИТУЦИИ НА ТАКСИТАТА В ОБЛАСТТА стартираха от община Павликени, научи „Борба“. По време на специализирана полицейска операция там заедно с НАП и ДАИ са били проверени 33 жълти коли и 41 водачи. Съставени са общо 20 акта и фиша по Закона за движение по пътищата, а срещу един нелегален превозвач вече е образувано бързо производство. 59-годишният Я.Г. от Върбовка бил осъждан, но въпреки това превозвал пътници като такси. Мъжът зад волана на „копърката“ нямал съответната правоспособност да кара такси, но бил спипан от полицията с четирима пътници от Върбовка за Павликени в колата, които си били платили за транспорта с неговия опел. Друг таксиджия е спрян от движение, защото се оказало, че има над 300 лева неплатени глоби. За неплатени глоби масово се спират всички автомобили при проверки от КАТ, а само за последното денонощие те са били 14.

МАСИРАНИТЕ ПРОВЕРКИ В ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ СА ЗАПОЧНАЛИ след писмо до ведомствата от кмета, а други сигнали са били подадени в Областната полиция и ДАИ от автобусни превозвачи. Те се жалвали, че нелегални таксита се движат преди автобусите в региона и обират пътниците на цените на автобусните билети. „Копърките“ действат безотказно от години и в центъра на Велико Търново и доста хора ги ползват за по-бърз превоз. Операция „такси“ тези дни е предвидена и в старата столица, а резултатите ще бъдат оповестени допълнително.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Започна операция „такси“, 20 глоби вече наложени в Павликени

 • 24.08.2017 в 15:29
  Permalink

  „За неплатени глоби масово се спират всички автомобили при проверки от КАТ, а само за последното денонощие те са били 14.“ Държавен рекет се вихри с пълна сила. Като са толкова стриктни от КАТ, защо не са написали нито една глоба на кмет, шеф на АПИ и други отговорни фактори за трагично състояние на пътищата?!

  Отговор
 • 24.08.2017 в 15:39
  Permalink

  Време беше да се размърдат, вместо да прехвърлят топката от тук натам а някои превозвачи да спират линиите на общественния транспорт и да тормозят хората. Не че превозвачите са се размърдали да си защитят бизнеса, по им лесно да спрат непечелившите линии, вместо да упражняват контрол , по- добра организация и информация към населелението за
  презвозваческите си линии, по добро отношение към шофьорите си

  по отношение дължина и конфигурация на пътища и колко население има там откъдето минават, време за почивка и др.
  Те разчитат общините да им свършат всичката работа, както са им организирали транспортните схеми и трафик. Някои превозвачи искат само да карат и да печелят много.Забравят как са спечелили търга за обществен транспорт, с какви возила са го спечелили и какви возила пращат по непечелившите линии след търга, какви пакети от линии са приели, а те са групирани печеливши и непечеливши, а сега се освобождават от непечелившите линии и търсят някакви други оправдания. Знае ли този превозвач че някои от вратити на возилата му системно не се затварят и блъскат пътниците а шофьори и кондуктори , заедно с пътниците се тормозят ?Който иска само да печели и то много, ще си организира сам бизнес и то от А-Б, а не да се настани на готово и само да изисква без да прави реклама , подобряване на организацията и не на последно място УВАЖЕНИЕ КЪМ ПЪТНИЦИ И ШОФЬОРИ И ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ. Прави ми впечатление и следното което наблюдавам при пътуванията си.
  Правилно ли е за пътуване от около 8 минути да се таксува билет от 1.50 лв. а за пътуване над 20 минути да се таксува от1.60 лв.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!