Орехите засилват волята по време на диета

Орехите намаляват неконтролируемия апетит и допринасят за чувство на ситост, съобщи в. „Дейли мейл“, позовавайки се на американски учени.
Те предизвикват такъв ефект, като засилват мозъчната дейност за контрол. Това означава, че хората стават по-дисциплинирани, когато ги изкушава нездравословна храна.
„Знаехме, че хората се чувстват по-сити, след като са яли орехи, но се изненадахме от доказателствата, че ядките променят мозъчната дейност и така влияят върху начина на хранене“ – каза д-р Оливия Фар, ръководител на екипа от медицинския център „Бет Израел Дикънес“ в Бостън.
Учените са работили с 10 доброволци със затлъстяване на две 5-дневни сесии. През първата са им давали смути с 48 гр орехи всеки ден. Това е препоръчваното количество от Американската асоциация по диабет. Във втората сесия доброволците са получавали смути със същата хранителна стойност и вкус, но без орехи. Направеното изследване с магнитноядрен резонанс показа, че орехите засилват мозъчната дейност в район, свързан с контрола.
Доброволците са казали също, че се чувстват по-сити след напитката с орехи.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *