30 четения

Търновски артисти поискаха оставката на директора си

ОСТАВКАТА НА ДИРЕКТОРА ВАСИЛ ВЪЛЧЕВ И ЦЕЛИЯ МУ ЕКИП ПОИСКАХА АРТИСТИ ОТ МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Те са адресирали писмото си до министъра на културата, до парламентарната комисия по култура и медии, до областния управител, както и до кмета на града и председателя на Съюза на българските артисти.

Имената на Цанка Цанева, Велимир Иванов, Виктор Терзийски, Стефан Отчев, Мариела Николова, Александър Николов, Соня Алексиева и Дарина Игнатова стоят под настояването директорът Васил Вълчев да бъде отстранен от поста си директор на търновския театър.

Управлението на Васил Вълчев е създало административни, кадрови, репертоарни и етични проблеми за театъра. Разкрити са несъществуващи допреди длъжности, създадени са непреодолими трудности за сключване на колективен трудов договор, категорични са артистите. В писмото им пише още: „… След назначаването на Васил Вълчев за директор на театъра са напуснали голям брой висококвалифицирани кадри с доказани качества. Между напусналите има такива, върху които е упражняван системен натиск и тормоз от директора и зам.-директора по рекламата и маркетинга Алфидин Ахмедов. От репертоара са изолирани умишлено доказали се професионалисти и актьори, завършили НАТФИЗ. Директорът насажда и толерира разделение, интрига и омраза в състава, което унищожава творческата атмосфера за работа”.

ПИСМОТО НА АРТИСТИТЕ МИНА НА ОБСЪЖДАНЕ В ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА И КУЛТУРА В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Членовете на комисията обаче са категорични, че театърът не е общински и не могат да се месят в политиката му.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!