310 четения

За 9 години „Калоянова крепост“ се превърна в най-предпочитаното място за забавления в региона

Васил Найденов ще даде старт на Месеца на българската музика в атракциона

 

АТРАКТИВНИ СВАТБЕНИ ЦЕРЕМОНИИ, КОНЦЕРТИ С УЧАСТИЕТО НА ЗВЕЗДНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, ПИАНО ВЕЧЕРИ НА ОТКРИТО, АБИТУРИЕНТСКИ БАЛОВЕ, театрални представления, спортни състезания, шоурумове, благотворителни концерти са само малка част от събитията, които превръщат атракцион „Калоянова крепост“ в Арбанаси в най-предпочитаното за забавления заведение в региона. Лили Иванова, Васил Найденов, Слави Трифонов и „Ку-ку бенд“, ансамбъл „Българе“ с прочутото си представление „Това е България“, Валя Балканска, Нешка Робева с изключителните си танцьори са гостували в крепостта. Все повече фирми избират атракциона за фирмени партита, тържества и тиймбилдинг събирания. В царствената обстановка често се усамотяват масони и тамплиери за своите церемонии и ритуали.

krepost (1)„Калоянова крепост“ е и единственото място, където могат да се случват пиано вечери на открито. Всяко парти в лятната градина на крепостта е с участието на различен изпълнител или състав, които свирят на живо и изпълняват обичани и познати евъргрийни, обяснява Ивелин Марков.

МНОГО БЪЛГАРСКА МУЗИКА ЩЕ ЗВУЧИ ТАЗИ ЕСЕН В „КАЛОЯНОВА КРЕПОСТ“. Васил Найденов ще даде старт на Месеца на българската музика. Популярният изпълнител ще гостува на 6 октомври. Два дуета ще радват гостите на крепостта през октомври – дует „Ритон“ и Орлин Горанов и Марияна Попова. „Голямата ни цел е да пазим традициите на България – в историята, в културата, в музиката, затова сме се насочили към изпълнители, които създават традиции в изкуството“, обяснява Александър Карачолев. След това допълва, че едни от най-запомнящите се вечери в крепостта са тези, в които там танцуват нестинари и кукери. За деветгодишната история в атракциона е имало тестдрайв, шоурум на нова и модерна земеделска техника и ММА боеве. Два пъти крепостта е била домакин на Събора на съотечествениците, което е най-мащабното събитие на руснаците, които живеят в България. Посланикът на Русия, консулите в Русе и в София са били гости на „Калоянова крепост“ специално за двата събора.

krepost (2)СВАТБАТА ПО ЦАРСКИ ОБАЧЕ ОСТАВА ЕДНО ОТ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ СЪБИТИЯ, КОИТО ЕКИПЪТ НА КРЕПОСТТА ОРГАНИЗИРА. Великият български цар Калоян посреща младоженците и дава благословията си на младото семейство. Атрактивната сватбена церемония започва с възстановка на средновековно селище на занаятите, в което основните действащи лица са самите сватбари.

В събота и неделя, когато няма сватби, в атракциона се провеждат музеи на открито, където частни колекционери представят огнестрелно и хладно оръжие. Акцентът обикновено е върху оръжието, с което нашите войници са се сражавали в Руско-турската война. „Когато денят съвпадне с важна историческа дата, пресъздаваме събитията, които са се случили в този ден“, обяснява още Александър Карачолев, който е и двигателят на проекта „Приказка за България“. Най-любопитната и интересна част от проекта е Детският средновековен лагер, който се случва в крепостта два пъти в годината – през пролетта и есента. Децата, които участват в преживяването, имат възможност да облекат дрехи от Средновековието, да видят реплики на оръжие от онова време, да месят хляб, да секат монети и да играят игри, които са играли българите преди векове.

krepost (4)РЕСТОРАНТЪТ НА КРЕПОСТТА Е БИЛ ДВА ПЪТИ РЕСТОРАНТ НА ГОДИНАТА, ОБЯВЕН ОТ БЪЛГАРСКАТА РЕСТОРАНТЬОРСКА И ХОТЕЛИЕРСКА АСОЦИАЦИЯ. 450 гости всяка вечер могат да се забавляват в заведението и да опитат от вкусната кухня. Градината на открито разполага с 200 места и с детски кът. „Калоянова крепост“ има и номинация за сграда на годината. А от няколко месеца гурме ресторантът „Асеневци“ и пекарна и сладкарница „Асеневци“ допълват атрактивната „Калоянова крепост“.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Повече за „Калоянова крепост“ на http://www.kaloianovakrepost.com

https://www.facebook.com/kaloianovakrepost/?fref=ts

Един коментар за “За 9 години „Калоянова крепост“ се превърна в най-предпочитаното място за забавления в региона

  • 25.08.2017 в 12:53
    Permalink

    Надявам се програмите които организират да са по- добри от кич интериора. Ако идеята е била залата да наподобява гробница – са попаднали в десятката.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!