16 четения

Вторник кратко захлаждане, от сряда постепенно повишаване на температурите

През нощта облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Вятърът от север-северозапад ще се усили до умерен. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. За района на В. Търново се очаква минимална температура 18 гр. През деня ще има значителна облачност, преди обяд с превалявания от дъжд. След обяд преваляванията постепенно ще спират. През деня ще духа умерен вятър от североизток. Температурите през деня няма да се променят съществено и максималните ще бъдат между 19 и 22. За В. Търново максимална температура 20 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.0 гр. през 2003 г., а най-ниската измерена минимална температура е 6.3 през 1981 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 39 минути и ще залезе в 19 часа и 57 минути. Фаза на Луната: седем денонощия след новолуние.

В сряда ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. От четвъртък до неделя ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от източната четвърт, на моменти ще бъде почти тихо. В понеделник облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се усили до умерен от запад-северозапад.

От сряда до неделя се очаква постепенно затопляне. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15 гр. в сряда, до 16 – 19 гр. в неделя и понеделник. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30 в сряда, до 30 – 33 в неделя. В края на периода – понеделник, се очаква ново краткотрайно захлаждане с 4 – 6 гр.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. В сряда ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа умерен вятър от североизток. От четвъртък до неделя ще има незначителна облачност и умерен вятър от източната четвърт. В понеделник облачността ще се увеличи до значителна и на места ще превали дъжд. Вятърът ще бъде умерен от изток. Максималните температури на 1200 м във вторник ще бъдат около 14. От сряда до понеделник температурите плавно ще се повишават и в неделя и понеделник максималните на 1200 м ще достигат около 22. На 2000 м температурите през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!