41 четения

Празник „Семейна курабийка“ събра деца и родители в парк „Марно поле“

ДЕСЕТКИ ДЕЦА И РОДИТЕЛИ СЕ ЗАБАВЛЯВАХА ЗАЕДНО В ПЕТЪК ПО ВРЕМЕ НА ДЕТСКИЯ ПРАЗНИК „СЕМЕЙНА КУРАБИЙКА“. Той се проведе в парк „Марно поле“ и бе организиран от Центъра за обществена подкрепа на Община Велико Търново, управляван от сдружение „SOS Детски селища България“ и Общностен център за деца и родители „Царевград“. Празникът бе насочен към здравословното хранене на децата заради тревожния факт, че все повече малчугани са с наднормено тегло. Затова по забавен начин организаторите бяха подготвили няколко ателиета, в които децата можеха да приготвят здравословни бисквити и курабийки заедно с родителите си, да изработят фигурки от плодове и зеленчуци, да рисуват заедно и да си направят бижута от цветни макарони. А за тези, които се включиха във всички ателиета, имаше и награди – книжки за оцветяване, цветни пастели и други интересни изненади.

praznik 1Организаторите бяха подготвили също импровизирана „Летяща библиотека“ с различни рецепти за здравословни закуски, съвети за правилното хранене и възпитание на децата. Освен по изпробвани рецепти малчуганите имаха възможност сами да си измислят такива от здравословни продукти – овесени ядки, пълнозърнесто брашно, семена, мед и сушени плодове.

„Организирахме този празник, защото искаме да създадем място, където малки и големи, деца и родители да играят заедно и да научат нещо за здравословното хранене”, разказа Кристина Иванова от Общностен център за деца и родители „Царевград“. Идеята на двата социални центъра е празникът да стане традиционен.

По време на събитието петимата британски студенти психолози, които в рамките на изминалия месец стажуваха в социалните институции на Велико Търново, получиха своите сертификати за успешно преминат курс на обучение.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!