4 четения

С 22 000 лв. приходи изпраща лятото търновският театър

22 000 ЛВ. СА ПРИХОДИТЕ НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ ОТИВАЩИЯ СИ ВЕЧЕ ЛЕТЕН СЕЗОН. През юли и август трупата е изиграла 13 представления, артистите за първи път участваха и в Летния фестивал „Сцена на вековете” на Царевец. Близо 1000 души са аплодирали оперетата „Цигански барон” на Йохан Щраус, с която театърът се представи на откритата сцена. Само от това участие театърът е спечелил 12 200 лв. от продажба на билети.

Това е второто лято, в което съставът на търновския театър не почива, а играе по открити сцени из цялата страна. Освен на Царевец артистите са гостували на ловешката средновековна крепост „Хисаря”, както и в летните театри на редица градове в страната. През юли са представени осем спектакъла, като седем от тях са в турне. През август представленията са пет, а последните две ще бъдат на 29 и 30 август на летните театри в Карлово и Хисаря.

Мюзикълът „Криворазбраната цивилизация” по текст на Добри Войников и музика на Дечо Таралежков е първото заглавие, което ще излезе на сцена в новия творчески сезон. Премиерата ще бъде на 14 септември в голяма зала. Режисьор на новата постановка е Борис Дюлгеров, когото търновската публика познава от спектакъла „Службогонци”. Диригент-постановчици са Игор Богданов и Васил Вълчев, над хореографията работи Катя Богданова, а сценографията е на Лидия Къркеланова.

 

Оперетата „Цигански барон”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!