21 четения

Баба Надежда се спаси в банята след взрив на газова бутилка

95-годишната баба Надежда от Сухиндол оцеля по чудо след взрив на газова бутилка в дома й. Старицата е извадена от пожарникарите в неделя след полунощ от банята на къщата си, където се била скрила, и благодарение на това е жива и здрава. Сигнал за огнена стихия и взрив бил подаден на тел. 112 в 1,24 часа от съседи на баба Надежда. Веднага на място пристигнали екипи огнеборци от Павликени, но въпреки светкавичната реакция са изгорели над 240 кв. м покривна конструкция и покъщнина.

Няколко часа преди взрива баба Надежда с още четирима комшии варили компоти под нейния навес. Казана били сложили върху 12-литрова бутилка с газ. След дългото приготвяне на зимнината малко преди полунощ хората си тръгнали, но стопанката забравила да спре газта и отишла да си легне. Малко по-късно вентилът избил и бутилката гръмнала. В просъница полузаспалата старица успяла да се скрие в банята си, където пламъците и взривът не стигнали.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Баба Надежда се спаси в банята след взрив на газова бутилка

 • 03.09.2017 в 17:54
  Permalink

  Първо искам да кажа своите благодарности на нашия съсед че спаси моята баба човекът е чичо Сергей и никакви пожарникари не са я вадили той и две момчета на по 15,16 години.

  Отговор
 • 03.09.2017 в 17:59
  Permalink

  Боже какви са тези простотии от каде ги извадихте тези 4 човека да варят компоти тя ги вари сама.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!