Елена отново е домакин на международната колоездачна обиколка на България

Град Елена, с над 80-годишни традиции в колоезденето, отново ще бъде домакин на етап от Международната колоездачна обиколка на България. В балканския град състезателите ще бъдат най-дълго време.

Колоната пристига от Свищов на 5 септември след 17.30 часа и с този четвърти етап приключва обиколката й на Северна България. На 6 септември, Деня на Съединението, за колоездачите е обявен почивен ден, през който домакините ще се погрижат да разнообразят свободното им време. За обиколката на Южна България „желязната“ колона потегля на 7 септември след 11.30 часа по най-дългия маршрут на 66-ата международна обиколка – 230 км до Ивайловград.

След 1924 година една от първите и най-авторитетни обиколки на Европа отново ще излъчи двама победители. Наградата на първия победител ще бъде връчена в Елена на сцената в центъра на града, където ще бъдат посрещнати колоездачите. Тук ще бъдат обявени и наградени също победителите в четвъртия етап Свищов – Елена, най-младият, най-активният състезател, най-добрият катерач, лидерът с жълтата фланелка и отборните победители.

12 чуждестранни отбора са потвърдили досега участие в международната колоездачна обиколка. Страната ни ще се представлява от национален и от още 4 отбора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *