36 четения

Ремонтират основно пътя към Преображенския манастир, следващият обект е мостът край Шемшево

РЕМОНТИРАТ ОСНОВНО ПЪТЯ КЪМ ПРЕОБРАЖЕНСКИЯ МАНАСТИР. Ремонтът включва полагането на нов асфалт и разширяване на отсечката, свързваща светата обител с първокласното шосе Велико Търново – Русе. Оформени ще бъдат също пътните банкети, ще бъде извършено и просветляване. За последно пътят към Преображенския манастир е бил ремонтиран през 70-те години на миналия век.

Реконструкцията стана възможна, след като наскоро Община Велико Търново получи целева финансова подкрепа от републиканския бюджет в размер на 250 065 лева. Отпуснати бяха още 1 167 902 лева за строителство на нов мост над р. Янтра, част от пътя между старата столица и с. Шемшево. В цената за новото съоръжение влиза също оформяне на подходите към него, както и събаряне на стария мост, чийто свод частично рухна след обилните февруарски снеговалежи.

Целевите разходи бяха предложени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Приоритетното разглеждане на проектите е в резултат на водените от кмета Даниел Панов разговори и изготвените от екипа му мотивирани проекти, както и благодарение на подкрепата на народния представител от региона и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов.

ЗА НОВИЯ МОСТ КРАЙ С. ШЕМШЕВО С ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ТЕКАТ СЪГЛАСУВАТЕЛНИТЕ ПРОЦЕДУРИ, ПРЕДШЕСТВАЩИ ИЗДАВАНЕТО НА СТРОИТЕЛНО РАЗРЕШЕНИЕ. След изграждането на съоръжението ще бъде възстановена нормалната транспортна връзка на Велико Търново със селата Шемшево, Буковец, Пушево и Леденик. Очаква се процедурите, предшестващи строителството, да приключат в рамките на месец.

При последното си посещение в старопрестолния град регионалният министър Николай Нанков заяви, че в най-скоро време ще бъде осигурено финансиране за още две важни транспортни отсечки. Предвидена е пълна рехабилитация на републикански път Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица, както и на отсечката между селата Самоводене и Ресен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!