135 четения

Умна солница превръща храненето в различно изживяване

Какво се случва, когато във времето на умните къщи, телефони и автомобили технологията се съчетае с един обикновен кухненски предмет, към който посягаме всекидневно? Отговорът е умна солница, пише сайтът Coolest Gadgets.
Продуктът SMALT е възхваляван като първата в света интерактивна солница, специално проектирана да превръща традиционното хранене в едно по-различно изживяване.
Умната солница със стилен дизайн е „надарена“ със способността да създава невероятна атмосфера, независимо къде е поставена. Това става благодарение на вградено осветление, реагиращо на настроението, и блутут колонки, от които се лее нежна музика.
Стандартната функция на джаджата да ръси сол се изпълнява или ръчно, или чрез контролирани от съпътстващата я апликация жестове – разклащане, пощипване, изсипване.
В добавка към това, благодарение на връзката с интелигентния личен асистент Алекса на компания „Амазон“, солницата се превръща в отличен помощник за хората, които съблюдават диета и контролират количеството на приеманата сол.
Създателите на умната джаджа от „Хърб енд Боди“ набират средства в платформата Indiegogo за масовото й производство. Желаещите да подпомогнат кампанията могат да се сдобият с умната солница срещу сумата от 99 долара.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!