20-годишен фолксваген натрупал 20 хил. лв. задължения за престой в наказателния паркинг

ОБЩИНСКАТА ФИРМА „ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО, ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ“ СЧУПИ ПОРЕДЕН РЕКОРД, СЛЕД КАТО ЗАДЪРЖА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНА КОЛА ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА. Междувременно от таксите за престой и репатриране почти 20-годишното возило натрупа за собственика си борч от над 20 хил. лв. „Имаме снимков материал за това как е бил паркирал автомобила и защо сме го прибрали. Собственикът не е пожелал да си го получи и само ни заплашва, че ще ни съди, но вече година чакаме призовка и нищо. Колата не може да остане повече на наш паркинг и ще бъде бракувана. Нашата работа е неблагодарна, защото българинът не обича да му бъркат в джоба и трудно спазва правила. Свикнал съм да ме ругаят и плашат с уволнение и случаят е такъв, но ще ви предоставя снимка. Това е рекордна глоба. Доскоро държахме жигула повече от 12 години, но я предадохме за отпадъци. Към момента този автомобил е първенец по размер на задължението“, разказа шефът на общинското предприятие Иван Ламбов.

Фолксвагенът е прибран в края на май 2016 г. след безобразно спиране и заемане на тесния тротоар на ул. „Ниш“ във Велико Търново. Към момента пазарната му цена е била не повече от 400 – 500 лв., но притежателят му е отказал да си плати 42 лв. такса за репатриране и да си го прибере. Съгласно общинските наредби, освен репатрирането собственикът на задържаната кола дължи и по 2 лв. на час такса паркинг. По тази калкулация до момента глобата му надхвърля 20 хил.

Допреди година на паркинг в общинската фирма се пазеха доста коли, чиито собственици не желаят да плащат дълговете си, които многократно надхвърлят стойността на самите МПС, прибрани за нарушения, но по нареждане на Ламбов всички са бракувани. Същата съдба очаква и фолксвагена.

С. МАРИНОВ

3 thoughts on “20-годишен фолксваген натрупал 20 хил. лв. задължения за престой в наказателния паркинг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *