9 четения

Даниел Панов представи потенциала на В. Търново пред световна туристическа компания

Кметът на Велико Търново Даниел Панов представи потенциала на старопрестолния град и региона пред световната туристическа компания Thomas Cook Group. Пред Питър Фанкхаузер – главен изпълнителен директор на реномирания туроператор, Даниел Панов направи презентация на старата столица и очерта перспективите и предпоставките за още по-силно развитие на културния туризъм.

Управителят на водещата световна компания за отдих и почивка е на посещение в България по покана на министъра на туризма Николина Ангелкова. В работната среща участваха също заместник-кметът на Столична община д-р Петър Чобанов, кметовете на Пловдив и Несебър Иван Тотев и Николай Димитров, представители на редица туроператорски фирми в България.

10% е ръстът на немскоговорещи туристи във Велико Търново за първите седем месеца на тази година спрямо същия период на 2016 г., посочи Даниел Панов. Престоят им продължава средно по два дни с тенденция към увеличаване. Няколко са факторите, обуславящи интереса – наситеността на старата столица и региона със знакови за България паметници на културата и забележителности, новите атракции, богатият културен календар. Голям е интересът на немските туристи към летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ и Международния фестивал за класическа музика Arbanassi Summer Music, които са носители на престижен европейски статут за 2017 и 2018 г.

Осъвременяване на маршрутите на туроператорите и включване на новите туристически атракции в българските общини предложи кметът на Велико Търново по време на работната среща.

Един коментар за “Даниел Панов представи потенциала на В. Търново пред световна туристическа компания

  • 31.08.2017 в 14:01
    Permalink

    Пътищата осеяни с кратери и опасните сгради преставихте ли ги г-н Кмете

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!