65 четения

Месечен хороскоп. Прогноза за месец септември, 2017 година Лунна диета през септември:

В дните от 1 до 5 и от 20 до 30 септември Луната е нарастваща. Засилва се чувството на глад и подутост. Диетите не дават резултатите, които очакваме от тях. Пълнеем лесно, ако ядем безразборно и не пием достатъчно вода. В дните от 6 до 19 септември Луната е намаляваща. Заложете на по-честите хранения в по-малки количества. Гладуването преминава по-лесно и с обнадеждаващи резултати. Диетите – също. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 8, 9, 16, 17, 18 септември. Подходящите дни за лунна диета този месец са 6 септември – фаза пълнолуние, 13 септември – фаза последна четвърт, 20 септември – фаза новолуние, 28 септември – фаза първа четвърт.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 10, 11, 16, 17, 18 септември (за да расте косата ви по-бавно) и 1, 2, 21, 27, 28, 29, 30 септември (растежът се ускорява). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 5, 6, 14, 15, 20, 23, 24 септември.

Важни звездни аспекти през месеца:

Очакванията за времето през септември са за сухи горещини, което напомня още една възможност за докосване до вече отиващото си лято. Истината обаче може да се окаже далеч по-различна от надеждите, които всички възлагаме. През септември Слънцето, Меркурий, Марс и Венера гостуват в Дева, откъдето формират и нашето по-прагматично, консервативно и делово мислене. Колкото и да искате това да е месец на поредната ви отпуска, едва ли тя ще е дълга. Обстоятелствата все ще налагат присъствието ви на работното място. Бъдете подготвени. Струпването на планети в Дева обуславя и поетапните им напрегнати аспекти със Сатурн в Стрелец. Ако миналия месец знаците от Кардиналния кръст (Овен, Рак, Везни и Козирог) бяха на емоционален прицел, то сега ситуацията се измества към подвижните – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. За тях предстои един изключително напечен, важен и наситен с радикални промени месец. Нека приемат предизвикателството и сменят много обстоятелства в живота си, от които до този момент не бяха доволни. Добрата новина идва с директното движение на Меркурий, който от 5 септември отново „изправя” своя ход и тръгва напред, за да ни насърчи в деловодните ни дейности. Подпишете всички договори, които така старателно отлагахте заради ретроградността на планетата. Време е да си купите и техниката, която не закупихте в последния един месец отново поради същата причина. Придобиете ли я след 5-о число на месеца, опасността да дефектира е нищожна. На 11 септември Меркурий навлиза в Дева, където се чувства в стихията си. Малко преди това Марс е навлязъл в същия знак, а на 21 септември Венера се присъединява към групата. Опитайте се да не бъдете тесногръди и прекалено праволинейни. Позволявайте си по някое друго удоволствие, все пак синоптиците обещават топли дни. Вършете работата си прецизно и до край. Така всичко ще бъде наред и ще ви остава време за семейството, личния живот и любовта.

 

ОВЕН

Свършете, каквото имате

Подгответе се за един доста натоварен, но благоприятен месец. Движението на Меркурий и Венера в Лъв в първата половина от месеца е причина да чувствате вдъхновение и прилив на сили и енергия. След като те се присъединят към Марс и Слънцето в Дева през втората половина от септември за вас не остава нищо друго освен да се заемете сериозно с неотложните професионални задачи, които стоят недовършени от началото на лятото. Ще се справите. Това е прекрасен месец за свършване на всякаква работа, която изисква вглеждане в детайли. Не се притеснявайте да мечтаете и планирате есента си. Любов няма да ви липсва,  а новите запознанства, които осъществявате през първата десетдневка, ще ви донесат доста емоции и страсти.

ТЕЛЕЦ

Не слагайте отношенията на кантар

Септември за вас е месец на преосмисляне, анализ и овладяване на излишните нерви. Движението на Венера в Лъв през първата половина от месеца ще ви помогне да довършите някои вече започнати къщни работи – ремонт вкъщи, преместване в нов дом или някои козметични промени на мястото, в което живеете. През втората половина от септември Венера гостува в Дева, откъдето ви прави изключително предпазливи и пресметливи за всичко, що опира до финансите и материалното ви състояние. Няма нищо лошо да бъдете по-пресметливи, но често ще прекалявате, като слагате дори личните си взаимоотношения на кантара. Може да си останете доста разочаровани от стечението на обстоятелствата.

БЛИЗНАЦИ

Доволни сте

През този месец ще успеете да си стъпите на краката. Единственият ви стремеж е да поддържате хармонията в ежедневието си. Не сте склонни да нарушавате ничии интереси, но това не означава, че другите няма да се подиграят с вашите. Бъдете внимателни. Меркурий е директен от 5 септември нататък и ви помага да вкарате ред в делата, които до този момент бяха в застой на работното място. Струпването на планети в Дева ще ви направи по-интровертни в средата на месеца. Ще търсите усамотението и спокойствието. Така, оставайки необезпокоявани от никого, ще вършите своята си работа, бидейки доволни от цялата тази ситуация. Като цяло, през септември доволството ви е доста по-голямо, отколкото през отминалия август.

РАК

Активни в социално отношение

Това е месец на сериозно раздвижване при вас. Ежедневието ви става по-живо и наситено с преживявания. Меркурий тръгва отново в своето директно движение и след 5 септември ще ви освободи от някои ограничения в деловата област, които ви налагаше в последните три-четири седмици. Можете да подпишете забавените договори или да се срещнете с партньорите по бизнес, за да осъществите важни разговори. Струпването на планети в Дева е признак, че имате нужда от социално раздвижване в живота си. Не отказвайте на контакти и срещи. Излизайте по-често с приятели и завържете нови познанства. Доходите ви стигат, за да си позволите малко по-активен социален живот.

ЛЪВ

Благоприятен месец

Предстои ви доста оживен, изпълнен с позитивна енергия и благоприятен месец. Прогнозата звучи обещаващо заради факта, че Венера гостува в знака ви през по-голямата част от септември. Насладете се на нейната подкрепа. Сега имате възможност да хармонизирате нещата в личния си живот. Но и в професионалния свят това е месец на успехи и благоприятни ситуации. Още след 5 септември, когато Меркурий тръгва отново директно по своята орбита, вие ще поемете предизвикателството да се влеете в един нов служебен проект, свързан и с по-добро заплащане на труда ви. По всичко личи, че реализацията ви през септември е гарантирана. Насладете се на месеца.

ДЕВА

(23.08 – 22.09)

Поставете ново начало

Няма как този месец да не е значим за представителите на Дева. По-голямата част от вас празнуват рождения си ден именно през септември. Не се страхувайте от така наречената Сатурнова дупка. Тя ежегодно облагородява живота ви и го изчиства от излишни негативни натрупвания. Подгответе се за своя личен празник, като междувременно не забравяйте да свършите и работата, която имате през месеца. Меркурий отново е директен след 5 септември, като още тогава ще ви изненада с възможности и предложения за реализация. Втората десетдневка от месеца е особено важна. Ще бъдете поставени в центъра на вниманието. Успехът ще е с вас, ако не се притеснявате да изказвате мнението си. Можете да започнете нещо ново, да поставите начало в живота си. То ще се развие благополучно в следващите месеци.

ВЕЗНИ

Нуждаете се от спокойствие

През септември сте задълбочени в своите проблеми, без да ви оставя особено много време, за да сте съпричастни с чуждите. Заети сте със своя си свят и разрешавате трудностите, които касаят вас самите. Не сте особено активни на работното място и избягвате да се включвате в проекти. Затова и не бива да очаквате прекалено много от месеца. Изживейте го в спокойствие и хармония с най-близките хора. Пречат ви всякакви срещи и шумни събирания в компании. Избягвайте ги. Оставайте по-често насаме със себе си и преосмислете някои събития, които са ви се случили от началото на годината. Имате нужда от спокойствие.

СКОРПИОН

Ставате лидери

За вас се очертава доста натоварен, но благоприятен месец. Движението на Венера в Лъв през първата половина от септември подготвя благотворна почва за развитие на професионалните ви идеи. Мнозина от вас ще се възползват от едно предложение, получено в интервала 5 – 15 септември. Развитието си заслужава да поемете риск и продължите смело напред. В сферата на личните ви контакти и обществените взаимоотношения също настъпва оживление през втората половина от септември. Бъдете общителни и не се притеснявайте да изкажете мнението си. Хората искат да го чуят. Като цяло, през септември за пореден път заявявате своето място в обществото, подчертавайки своята лидерска позиция и умение да обединявате другите в своите лични каузи.

СТРЕЛЕЦ

Бъдете внимателни

Изправени сте пред един от сериозните месеци през 2017 година. Септември идва с поредица от предупреждения, с които е добре да се съобразите. На първо място е да бъдете предпазливи и консервативни към предприемането на каквито и да е било новости и постъпки за промени. Трудностите сега ви следват по петите и ще ви застигнат, ако поставите ново и необмислено начало. Предпазвайте се и в сферата на личните взаимоотношения и домашния живот. Склонни сте да вярвате на слухове и интриги, които се завъртат именно от най-близкото ви обкръжение и дълбаят конфликтни ситуации във вашето ежедневие. Не вярвайте на нищо, което не сте видели със собствените си очи. Измамите дебнат навсякъде около вас. Бъдете внимателни.

КОЗИРОГ

Избирайте по-полегатите пътеки

През септември вие сте подвластни на крайни чувства и емоции, а те не ви позволяват да улавяте златната среда и да разрешвате благоприятно противоречията в живота си. Поспрете се за миг. Поемете си дъх и продължете напред. Няма да се справите без тази кратка почивка, в която да накарате времето да спре. Вие все бързате и това бързане често води до стръмни пътеки. Разбира се, стръмното винаги ви е привличало, защото знаете, че посоката нагоре води към върха. Но винаги има по-лек и заобиколен път, който ще ви отведе отново на върха без да ви уморява, докато го изкачвате. Помислете върху тези размишления за месеца. Те ще са ви полезни за цялата ви житейска концепция.

ВОДОЛЕЙ

Не планирайте нищо

За вас септември ще бъде месец на промени, новости, авантюри и разместване на пластовете. На всичкото отгоре ще трябва и да работите малко повече, отколкото го правехте през август. Струпват ви се много обстоятелства наведнъж. Планираното едва ли ще ви се случи за сметка на всички непланирани обрати, с които трябва да се съобразите. И при всичкото това неизвестно стечение на обстоятелствата вие няма да загубите своята позитивна нагласа. Приемайки съдбовните намигвания с усмивка, вие ще вървите напред. Внимавайте с парите, които инвестирате. Този месец ще е нужно да почерпите от спестяванията си, за да услужите на близък човек или просто да погасите една своя непланирано възникнала финансова нужда.

РИБИ

Сериозни промени

Очаква ви доста активен месец, през който ще ви се случат доста съдбовни обрати, излагащи ви на кръстопът и искащи от вас да вземете решение, накъде да тръгнете оттук насетне. Септември е месец на промените и емоционалните вълнения. Меркурий е директен от 5 септември, което ви позволява да подпишете договорите, които бавехте от средата на август. В сферата на личния ви живот месецът изисква да се владеете и да не показвате своите емоционални слабости. Разрешете проблемите в любовта до 20 септември, за посрещнете в хармония третата десетдневка от месеца и да й се насладите изцяло. Имайте предвид, че каквито и решения да вземете през този месец, те ще са дългосрочни и ще влекат след себе си сериозни последствия.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

1 септември. Родени сте да бъдете лидери, въпреки че на моменти проявявате сдържаност и подценявате силите си. Вие сте перфекционисти, но често се захващате с няколко неща наведнъж и нерядко не излиза нищо от това, което вършите. Бъдете последователни в действията си, търпеливи в начинанията и категорични в преценките си. Един ден ще бъдете ръководители и на вас ще ви се има голямо доверие. Нека то е заслужено.

Навлизате в година на съдбовно подчинение, през която не бива да забравяте, че късметът ще е на ваша страна. Отдайте се на течението и не правете големи скокове, драстични промени или непремерени действия. За нови начала – да не говорим. Забравете за тях през тази година, защото няма да се развият в благополучна или желана от вас посока.

2 септември. Вие, които сте родени днес, сте плахи и нерешителни хора, които чакат най-удобния за действие момент. Но защо ли той все не идва? Причината е във вас самите. Докато не се научите да бъдете по-напористи и по-нахални, все ще сте отбутвани. Често се примирявате, че сте родени за задните редици, но не е така. Можете да бъдете и лидери, ако заложите на вътрешната си сила и таланти. Не свиквайте да живеете на готово, защото ще дойде момент, в който ще трябва да се оправяте сами.

Навлизате в една прекрасна година на щастие и радостни мигове. Това е година на хубави контакти, незабравими преживявания и добри новини. Изживейте я с много ентусиазъм.

3 септември. Вие сте сред редиците на така наречените Деви-оптимисти – редки и симпатични. Гледате не чак толкова сиво, прагматично и недоверчиво на света и така вашата компания става желана. Умеете да прогнозирате, да планирате и предвиждате обстоятелствата. Ето защо сте и ценен кадър в службата. Искайте си по-висока заплата, защото имате навика да се подценявате! Не бива обаче да прекалявате с доверието си към хората в своето обкръжение. Липсва ви тренинг и усет кого точно да допускате в живота си и кого не.

Навлизате в една по-трудна и рутинна година, което означава, че ще трябва да спрете темпото и да обърнете внимание на пропуските, които допускате. Бъдете внимателни и ще видите, че вие също правите грешки. Осъзнаете ли го, всичко ще се обърне във ваша полза и ще изживеете една прекрасна година.

Станислав Климентов

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *