360 четения

Нови уреди за стрийт фитнес радват търновци

Нови уреди за стрийт фитнес бяха монтирани в парк „Дружба“ във Велико Търново. Съоръженията са факт от около седмица и се намират до първата подобна площадка в парка, която се радва на голям интерес сред младите хора. Те бяха поставени благодарение на фирмата SPF („Спорт Парк Фитнес”) и „Виваком”, а стойността на придобивката е около 10 хил. лв. Съдействие за новите уреди любителите на спорта получават и от Община Велико Търново. На новата спортна площадка са обособени четири лоста и две успоредки, свързани помежду си. Ежедневно в парк „Дружба“ се събират десетки младежи, за да тренират заедно, а основната възраст на спортуващите е между 15 и 25 години.

Новите уреди на площадката ще се използват и по време на състезанието по стрийт фитнес, което ще се проведе на 16 септември и ще събере около 40 участници от цяла България. За победителите са подготвени купа, медал и грамота, но главната цел на събитието е участниците да се съберат и да спортуват заедно.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Един коментар за “Нови уреди за стрийт фитнес радват търновци

  • 31.08.2017 в 14:56
    Permalink

    Паркът от южна страна трябва да бъде ограден, така че да не може да се паркира в зелените площи до детската площадка и да не може да се влиза с автомобили до уредите.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!