79 четения

Община Велико Търново взе 20 нови жилища, вече има 403 апартамента

ЖИЛИЩНИЯТ ФОНД НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО НАБЪБНА С 20 НОВИ АПАРТАМЕНТА, СЛЕД КАТО СТРОИТЕЛНАТА ФИРМА „ИСМАР 05“ ГИ ПРЕХВЪРЛИ НА КМЕТСТВОТО ПО СИЛАТА НА СТАР ДОГОВОР И КОНКУРС, правен още в мандата на предишния кмет д-р Румен Рашев. Имотите се намират в два нови блока на ул. „Константин Костенечки“ в кв. „Света гора“. Така кметството вече разполага с 403 апартамента, голяма част от които предоставя на символични наеми на хора с битови нужди и проблеми. 397 от тях се намират в старата столица, а 6 в съседно Килифарево. Солидният жилищен фонд, който има болярският град, включва и 19 ведомствени апартамента, които са на разположение на ценни кадри, идващи от други населени места, а в резерв се пазят 15.

Близо два пъти повече са желаещите да получат общинско жилище през последните години. Чакащите са повече от 200. Причина за това е и атрактивната месечна цена от 80 стотинки на квадратен метър наем. Към днешна дата повечето от апартаментите са в нови блокове, санирани и с PVC дограма, разположени в хубави квартали в старата столица.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “Община Велико Търново взе 20 нови жилища, вече има 403 апартамента

  • 31.08.2017 в 15:52
    Permalink

    Да и продължават да ги дават на хора който нито пазят нито се съобразяват с някой(бай мангал),правят си схемите в общината и не ги бърка нищо друго ,хубавите жилища отдавна са дадени на техни хора ,а в тези новите настаниха циганите те съответно им видяха сметката на блоковете както и на мястото около тях.Умници са в тая община вече 20 години който и да е на власт те са си там в системата и си въртят далаверите.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!