4 четения

Стотици деца и младежи преминаха през лятната полицейска академия

ЛЯТНАТА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ ЩЕ БЪДЕ ЗАКРИТА ДНЕС В САМОВОДЕНЕ, КЪДЕТО ще се представят деца от селото, както и техни връстници от Хотница и Русаля. Поетапно лятната полицейска академия ще бъде закрита и в останалите населени места от общината, където функционират общо 20 центъра за деца и младежи. Какво са научили първи показаха малчуганите от Церова кория, Пчелище, Миндя и Къпиново.

Стотици деца и младежи преминаха през лятната полицейска академия, която се проведе през последните три месеца в редица населени места от община Велико Търново. Малчуганите и учениците се запознаха с характера на основните престъпления, с начините за превенция на противоправните деяния, на ограничаването на трафика на хора. Те усвоиха ценни знания за безопасността на движението, разбраха какво е да бъдеш пожарникар и как могат да се предпазят от огнени стихии, бедствия и аварии. Спортните занимания и игрите също бяха предпочитани за оползотворяване на свободното време.

Детската лятна полицейска академия е съвместно дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Подкрепа оказват Съюзът на пивоварите в България, както и други неправителствени организации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!