Сърфист се заигра с акула

Австралиец е използвал дъската си за сърф, за да се защити от представител на вида Голяма бяла акула, въпреки мисълта, че хищникът просто е искал да си поиграе с него, а не да го изяде, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.
37-годишният Марсел Бръндлър сърфирал край брега на град Лорн, на около 140 километра югозападно от Мелбърн, когато едрият екземпляр започнал да го наобикаля, преди да се спусне към него и да го сграбчи за бедрото.
„Видях го да приближава, така че слязох от сърфа и го използвах като щит. Все пак акулата ме докопа и дори ме захапа. За късмет носех изключително плътен неопренов костюм. Успях да я перна, да яхна придошлата вълна и да отплавам към близките скали на безопасно място. Малко се подразних от акулата, защото след като ме захапа първия път, би трябвало да е разбрала, че не съм тюлен и не ставам за ядене. Тя обаче се върна и отново ме ухапа, което ми се стори необичайно“, разказва сърфистът за Ей Би Си.
„Теорията ми за акулите е, че те обикновено проверяват и се оттеглят на мига, в който разберат, че потенциалната плячка не става за ядене. В този случай явно попаднах на любопитен екземпляр и изтълкувах повторното му връщане като желание за игра“, допълва Бръндлър.
Сърфистът казва още, че това е първата акула, която вижда за 11-те години, откакто „яха вълните“. По думите хищникът си е вършил „своите рибешки работи“.
От полицията казват, че Марсел Бръндлър е бил забележително спокоен след нападението. „Хищникът е оставил следи от зъбите си върху дъската за сърф и е разкъсал неопреновия му костюм. Мъжът обаче се е разминал с нараняване. Голям късметлия“, казва полицейският служител Мик Аткинсън, цитиран от Асошиейтед прес.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *