44 четения

Теодосий Спасов идва за Нощта на Самоводската чаршия

ПРОЧУТИЯТ КАВАЛДЖИЯ ТЕОДОСИЙ СПАСОВ ЩЕ Е ГОСТ НА ПОРЕДНОТО ИЗДАНИЕ НА ПРАЗНИКА „НОЩ НА САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ“, който тази година ще се проведе от 22 до 24 септември във Велико Търново.

Традиционната нощ на най-известната улица в старата столица ще бъде съчетана с фестивал на занаятите. През трите дни ще има изложение на занаятчии от цялата страна и базар на продукти и храни с екопроизход. В своите работилници майсторите от чаршията ще демонстрират съхранените от тях старинни технологии и ще дават уроци на желаещите. Ще има международен пленер по живопис, изпълнения на улични артисти, различни пърформанси, интерактивни игри и детски представления. Кулминацията е на 22 септември. Концертът тогава ще започне с изпълнения на група „Оратница“, а след това на сцената в центъра на чаршията ще излезе виртуозният кавалджия Теодосий Спасов. В събота, 23 септември, ще свири търновската група „Кову“, а в неделя ще звучат музикални импровизации на различни улични артисти.

Есенните празнични вечери на Улицата на занаятите ще завършват с атрактивно огнено шоу. На финала на събитието ще има благотворителна изложба и базар на грамофонни плочи за запалените меломани.

Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” и Община Велико Търново са организатори на празника, който се провежда от 2011 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!