11 четения

15 531 лв. бяха събрани за лечението на малката Иванна

Благотворителна кампания „Да помогнем на Иванна“, която в продължение на четири месеца събира средства за лечението на 4-годишната Иванна Илиева, организираха две млади дами във Велико Търново. Момиченцето страда от хронична бъбречна недостатъчност. Симона Божанкова и Радина Манолова организираха поредицата от инициативи и миналата седмица преведоха по дарителските сметки на Иванна сумата от 15 531 лв., която е събрана до момента.

Благотворителната кампания във Велико Търново започна със стънт-дрифт шоу, което се проведе на паркинга на магазин „Практикер“. Атрактивното шоу бе организирано с помощта на  Мартин Митов – Мартъра и събра стотици привърженици на екстремните преживявания на импровизирания полигон. За благотворителното шоу бяха поканени едни от най-добрите професионални дрифт пилоти, съпричастни с каузата за лечението на Иванна, както и стънт мастерите от клуб All stars team.

Седмица по-късно се състоя и благотворителен концерт в помощ на момиченцето. Събитието бе организирано с подкрепата на Яница Русева и пиано бар „Плей“, а на сцената излязоха IN SPECTRE: Missher & Grisha Georgiev, Яница Русева, Иван Иванов и хип-хоп танцьорите от The Centre. Със специални изпълнения се включиха и Галина Макавеева и Боряна Божанкова.

Кутии за събиране на дарения бяха поставени на над 30 ключови места в града.

Атрактивно pool парти също влезе в поредицата активности за събиране на дарения и се проведе край басейна в село Леденик с участието на DJ Paxx, DJ Dash и Phoenix Movement.

Ученици от СУ „Емилиян Станев“ подкрепиха каузата, като продаваха благотворително ръчно изработени медальони, обеци, рисунки върху стъкло, огледала и вази. Събраните средства от всички инициативи са преведени в банковите сметки на Иванна, където постъпват и дарения от частни лица.

В началото на август Нана и майка й бяха приети в детската клиника на Университетската болница в Хайделберг, където им бяха направени пълни изследвания, необходими за направата на трансплантацията. Момиченцето е на хемодиализа и се нуждае от трансплантация, за да живее нормално.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи и чрез дарение на разкритата сметка:

Банка ДСК ЕАД

IBAN: BG17STSA93000024333592

BIC: STSABGSF

Иванна Йорданова Илиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!