2 четения

Петко Стрелеца съди от затвора съседка за лъжливи показания

Според осъдения с доживотна присъда, комшийката казала, че видяла как убива баретата Емил Шарков

 

ЧАСТНО НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО Е ОБРАЗУВАНО В ГОРНООРЯХОВСКИЯ РАЙОНЕН СЪД (ГОРС) по тъжба на Петко Стрелеца, който лежи в Ловешкия затвор. Преди броени дни ВКС потвърди доживотната му присъда без право на замяна, която е влязла в сила. Мъжът от Лясковец бе осъден за убийството на баретата Емил Шарков, стрелба по няколко негови колеги и незаконно притежание на оръжие, а кървавата драма се разигра в дома му през март 2014 г.

ИЗЛОЖЕНИЕТО НА ПЕТКО САВОВ Е ПРИСТИГНАЛО В ГОРС НА 21 АВГУСТ, а е пратено от затвора седмица по-рано. На ръка с огромни букви, детайли и куп обвинения той иска наказание за лъжесвидетелстване на негова съседка и на мъжа й, който според Стрелеца бил следовател. Във фаталната нощ на стрелбата Петя Р. била видяла от 30 метра как той убива командоса Шарков. По време на направения следствен експеримент през 2016 г. обаче е измерено разстояние от 100 метра от терасата на жената, от което тя нямала никаква видимост към къщата на Петко Савов. Пред съда обаче тя всъщност била излъгала и така благодарение на тези фалшиви показания той бил осъден. За отплата пък държавата й била намерила работа, твърди Петко. В заговора за лъжата бил участвал и мъжът на съседката, който бил държавен служител. В Горна Оряховица обаче няма нито полицай, нито следовател с посоченото в тъжбата на затворника име. Съпругът обаче бил подбудил Петя да даде фалшиви показания, смята още Стрелецът. Така той подозира в пореден заговор държавата, която му спретнала обвиненията и го вкарала зад решетките.

В отделна молба до съда Петко Савов моли за служебен адвокат, който обаче да е опитен. За такъв е определен Росен Илиев, който вчера потвърди за частното наказателно дело. То е насрочено за октомври, но съдът може и да не му даде ход, защото лъжесвидетелстването е в приоритетите на прокуратурата.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!